Liječnici su hrvatskom talentu (16) rekli da neće hodati. Sad ide u Fiorentinu

Screenshot: YouTube

FIORENTINA će dovesti Matka Boškovića (16) iz Cibalije, objavio je najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano. Talijanski prvoligaš postigao je dogovor s vinkovačkim klubom koji se natječe u SuperSport Prvoj NL, odnosno drugom rangu hrvatskog nogometa. "Hrvatski stoper će se priključiti Fiorentini, koja je uvjerena da će u budućnosti biti velik talent", napisao je Romano.

Prema podacima Hrvatskog nogometnog saveza, Bošković je dosad igrao za kadetsku momčad Cibalije, a bio je pozvan i na kamp mlađe hrvatske reprezentacije održan u Medulinu. Bio je to povod intervjua za Novosti koji je s roditeljima dao u prosincu 2022. godine.

"Naravno da sam uzbuđen. Jedva sam dočekao da krene kamp. Jako mi puno znači i izrazito sam sretan što su izbornici i treneri prepoznali moj rad i što su pozvali baš mene, a ne nekog drugog", rekao je Bošković nakon što je treći put krajem 2022. pozvan u reprezentativni kamp.

"Kada se rodio, ostao je bez kisika i liječnici su rekli kako Matko neće moći niti hodati"

U Cibaliju je došao s pet godina. "Kada se rodio, ostao je bez kisika i liječnici su rekli kako Matko neće moći niti hodati, da će vegetirati. No, imali smo liječnicu Majstorović koja je rekla kako će ga srediti. Zatim smo krenuli na vježbe s liječnicom Kristić i jedino mu se prsa nisu razvijala.

Tada mu je doktorica rekla da će igrati nogomet ili plivati. Budući da živimo pored stadiona, izbor je bio jednostavan. Tako je krenula njegova nogometna priča, a u međuvremenu nikada nije pokazao da bi odustao, nego je samo išao dalje", rekla je Matkova majka Helena za Novosti.

"Mi to ne gledamo kao zahtjevno. Matko već deset godina trenira, tako da nam je to sastavni dio života. Njega na obiteljskim okupljanima nema i sve smo podredili nogometu, mi smo tu da odvozimo i dovozimo. Kada čovjek vidi da je dijete sretno i zadovoljno onime čime se bavi, onda je sve jednostavnije i nekako izdržimo", izjavila je Helena Bošković. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.