Marca: Modriću, kako si se promijenio!

Foto: EPA

PROTEKLI tjedan službeno je potvrđeno da je Luka Modrić (38) potpisao novi ugovor te će u Real Madridu ostati još jednu sezonu. Hrvatski veznjak ujedno će postati kapetan momčadi nakon što je dosad bio dokapetan pokraj Nacha Fernandeza, koji je napustio klub.

Marca je danas objavila tekst novinara Belena Martina. Naslov glasi "Modriću, kako si se promijenio", a u podnaslovu stoji: "Od broja 19 do broja 10, od 0 do 6 Liga prvaka, od zadnjeg u liniji do kapetana, od 'čudnog' transfera do Zlatne lopte." Španjolski sportski medij ističe kako dva trenutka najbolje prikazuju što je Modrić postigao u Realu.

Prvi je onaj s njegove prezentacije kao novog igrača 2012. godine, kada je stajao pokraj predsjednika Florentina Pereza i devet europskih titula. Drugi se odnosi na nedavno potpisivanje novog ugovora, kojem je ponovo svjedočio Perez, ali i 15 europskih trofeja. Modrić je bio važan igrač na putu do svakoga od njih.

"Prekaljeni veteran s tisuću bitaka"

Španjolski novinar podsjetio je da je Modrić na pragu 27. rođendana stigao u Real. "Sada, 12 sezona kasnije i na pragu 39. rođendana, isti čovjek, prekaljeni veteran s tisuću bitaka, obnovio je ugovor s klubom na još godinu dana", navodi se u Marcinom tekstu.

"Modrić po dolasku na Santiago Bernabeu nije mogao ni zamisliti da će njegova karijera u Realu postati slavna saga stvorena od naslova i povijesnih trenutaka u kojima će on biti glavni lik", nastavlja se te ističe da je Modrić s Realom osvojio rekordnih 26 trofeja. S odlaskom Nacha, kapetan hrvatske reprezentacije moći će se izdvojiti na toj listi ako realovci osvoje barem jedan trofej.

"Sudbina mu sprema još poglavlja", najavio je Martin u svom tekstu kojim hvali Modrića i podsjeća da će Real u sezoni 2024./2025. imati priliku osvojiti čak sedam trofeja. Preciznije, Modrić će već u kolovozu, kada će Real i Atalanta igrati europski Superkup, moći postati apsolutni rekorder.

"Njegova evolucija lekcija je ustrajnosti i strasti prema nogometu"

Marca na kraju teksta podsjeća na Modrićeve individualne nagrade, od kojih se ističe Zlatna lopta osvojena 2018. godine, čime je prekinuta dominacija Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Uz niz klupskih uspjeha, Modrić je i s hrvatskom reprezentacijom bio drugi na Svjetskom prvenstvu 2018., treći na Svjetskom prvenstvu 2022. i drugi u Ligi nacija 2023.

"Svaki naslov, svako priznanje, svaka odigrana utakmica dio je mozaika Modrićeve izvanredne karijere. Svakim čarobnim dodavanjem definirao je svoju karijeru. Od mladića punog snova do velikog kapetana kakav je danas, njegova evolucija lekcija je ustrajnosti i strasti prema nogometu. Modriću, kako si se promijenio!" zaključuje Marca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.