Pogačar ne ide na Olimpijske igre jer mu savez nije pustio zaručnicu na njih?

Foto: EPA

TADEJ POGAČAR (25) otkazao je nastup na Olimpijskim igrama, a kao razlog tome što neće predstavljati Sloveniju u Parizu naveo je umor. Zamijenit će ga reprezentativni kolega Domen Novak, objavilo je vodstvo slovenske reprezentacije. Ipak, upitno je što je pravi razlog Pogačareva otkazivanja Igara.

Slovenski mediji pišu o umoru, ali kroz tekstove provlače činjenicu da njegova zaručnica Urška Žigart, također profesionalna biciklistica, nije dio reprezentacije koja će u Pariz. Ona je i aktualna slovenska prvakinja u cestovnom biciklizmu. Delo tako navodi da je "Pogačar službeno otkazao nastup u Parizu zbog umora, no kontroverze oko neulaska njegove zaručnice Urške Žigart u olimpijsku reprezentaciju nisu pozitivno utjecale na njegovu odluku".

Trofejna karijera

Pogačar je u nedjelju osvojio svoj treći Tour de France nakon 2020. i 2021. Usto ima i dva druga mjesta iz 2022. i 2023. Postao je i osmi vozač u povijesti biciklizma s pobjedama na dvije najveće trotjedne utrke na svijetu, Giru d'Italia i Touru u istoj godini.

Pogačar je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio broncu u cestovnoj utrci, a treći je bio i u cestovnoj utrci na SP-u u Glasgowu 2023. U slovenskoj olimpijskoj reprezentaciji nema ni olimpijskog prvaka u vožnji na kronometar iz Tokija Primoža Rogliča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.