Zvonarek o novom klubu: Prednost je što se nalazim sat i pol od kuće

Foto: EPA

BAYERN je hrvatskog ofenzivnog veznjaka Lovru Zvonareka (19) ovog ljeta poslao na posudbu u Sturm iz Graza, aktualnog prvaka Austrije i osvajača tamošnjeg kupa, s kojim će nastupiti u Ligi prvaka. Ugovor s minhenskim klubom vrijedi mu do ljeta 2027., u Sturm je otišao kako bi sakupljao minutažu u seniorskom nogometu. U dosadašnjoj karijeri igrao je za prvu momčad Slaven Belupa, juniore i drugu momčad Bayerna te sakupio pet nastupa i jedan gol za prvu momčad Bayerna.

Novinar Michael Lorber, koji radi za austrijski medij Kleine Zeitung, razgovarao je sa Zvonarekom i trenerom Salzburga Christianom Ilzerom. Lorber je istaknuo da se Zvonarek "već osjeća kao kod kuće" te se našalio s prošlom sezonom Bayerna, koji je prvi put nakon više od desetljeća ostao bez ijednog trofeja.

"Da ste zločesti, mogli biste tvrditi da je Zvonarek otišao na posudbu iz Bayerna u Sturm kako bi napokon mogao osvojiti naslov. Dok su Nijemci prošle sezone ostali praznih ruku, Sturm je proslavio tek drugu dvostruku krunu u klupskoj povijesti", piše austrijski novinar.

Zvonarek je već zabio za prvu momčad Bayerna

Zvonarek je svoj zasad jedini gol za Bayern zabio protiv Wolfsburga, a za Kleine Zeitung je rekao da je to bilo "poput sna". Suigrači ga u Sturmu, piše Lorber, doživljavaju kao "vrlo prizemnog dečka", koji uvijek ima osmijeh na licu.

"Ovaj klub je poput obitelji, zbog toga sam se lakše priviknuo. Već sam našao stan, a prednost je što se nalazim sat i pol od kuće", izjavio je Zvonarek, čija obitelj živi u Prelogu, odnosno u blizini hrvatske granice s Mađarskom i Slovenijom.

"Nije slučajno što je Zvonarek došao u Sturm"

"Zvonarek nije slučajno došao u Sturm", piše Austrijanac. Poručio je kako je u još uvijek mladoj karijeri stalno išao prema naprijed, a sada su mu potrebne utakmice. "Sturm je pravi klub za to", smatra hrvatski nogometaš.

Trener Sturma Christian Ilzer rekao je da bi Zvonarek "mogao imati sjajnu karijeru". On je na to dodao: "Intenzitet je visok, ali nema drugog načina. Čeka nas duga sezona u ligi, kupu i Ligi prvaka. Vrijeme je za postavljanje temelja."

Zvonareka su nerijetko uspoređivali s Lukom Modrićem (38), no Lovro kaže da želi ići svojim putem, s time da želi postići ono što je uspio kapetan Reala i Hrvatske.

Podsjetimo, Zvonarek je upisan u povijest kao najmlađi strijelac u povijesti SuperSport HNL-a u dobi od 16 godina i 14 dana, a Bayern je za njega platio rekordnu odštetu kad su u pitanju maloljetni igrači iz Hrvatske - 1.8 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.