Tinejdžer (18) ide u zatvor i oduzeli mu auto. Napravio niz prekršaja, evo popisa

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

U SUBOTU je u 2:30 zagrebačka policija zaustavila 18-godišnjaka koji je vozio pijan i bez položenog vozačkog ispita neregistrirani Volkswagen Passat sisačkih registarskih oznaka. Zbog niza prometnih prekršaja, trajno mu je oduzet auto.

Kretao se Turopoljskom cestom u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača policijski službenici su utvrdili da osumnjičeni upravlja motornim vozilom B kategorije bez položenog vozačkog ispita.

"Također je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.05 promila te da je vozilo neregistrirano i da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Mladiću je vozilo oduzeto jer je već najmanje tri puta pravomoćno kažnjen za prekršaje Zakona o sigurnosti prometa na cestama", priopćeno je iz policije.

Nakon uhićenja, 18-godišnjak je odveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od osam dana i novčana kazna u iznosu od 8000 kuna. Ujedno mu je presudom trajno i bez naknade oduzet osobni automobil sisačkih registarskih oznaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.