BICRO dijeli 15 milijuna kuna za inovacije: Među dobitnicima i Rimac automobili za razvoj integriranog baterijskog paketa

Ilustracija: Bicro.hr

ZAVRŠEN je 5. krug natječaja Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) u sklopu kojeg su zaprimljene 362 pretprijave, 226 natjecatelja zadovoljilo je uvjete za prezentiranje ispred BICRO evalucijskog odbora od kojih je 50 projekata odobreno za sufinanciranje, priopćeno je iz BICRO-a.

Program provjere inovativnog koncepta podupire pred-komercijalne aktivnosti istraživača i poduzetnika na putu razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, s ciljem pružanja potpore u ranoj fazi razvoja inovacije, kako bi se pomogao i usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije u kasnijoj fazi.
 
Financijska sredstva 5. kruga natječaja PoC osigurana su iz zajma Svjetske banke za Drugi Projekt tehnologijskog razvoja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (STP II).
 
Za evaluaciju je formirano 16 evaluacijskih odbora prema 8 tehnoloških područja. Ukupno su sudjelovala 44 vanjska stručnjaka, odnosno poslovno tehničko-tehnološka evaluatora (PTTE) iz različitih tehnoloških područja i 3 poslovno-financijska evaluatora (PFE).
 
Među odobrenim projektima je i "Aktivni litij-ionski integrirani baterijski paket – ABP“, tvrtke Rimac automobili, koja proizvodi vrhunska električna vozila.
 
Cjelokupnu listu odobrenih projekata za koje je predviđeno oko 15 milijuna kuna možete pronaći na linku (.pdf) 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.