Edi Mišić ima ciste na mozgu, obrana će tražiti novo psihijatrijsko vještačenje

Foto: MUP

EDI MIŠIĆ ima poremećaj osobnosti, ali je ubrojiv, zaključak je stručnjaka iz Vrapča, koji su dva tjedna razgovarali sa osumnjičenim za ubojstvo Meksikanke Selene Macedo.

Narcisoidni sadist i psihopat

Puno su razgovarali o svemu, o Edijevom odrastanju, primjerice, obitelji i sportu, no o ubojstvu 31-godišnje Meksikanke nisu.

Nakon svega, zaključili su da je Mišić narcisoidni psihopat, ali sasvim sposoban rasuditi o svojim postupcima. Takav nalaz Mišića izvjesno vodi u sudnicu sa optužbom za teško ubojstvo sa sankcijom dugotrajnog zatvora do 40 godina!

S djevojkama bio normalan

Zanimljivo je možda i što su u Vrapču utvrdili da je Mišić imao normalan odnos prema djevojkama, nipošto ne patološki. Održavao je, zaključili su, uredan spolni život.

U Edijevoj psihi pronašli su sadističke elemente, no što je možda još važnije - i dvije ciste na mozgu!

Mišljenje vještaka iz Vrapča je, kako doznajemo, samo uvjetno te podložno promjenama u slučaju da im postane dostupna kvalitetnija medicinska dokumentacija.

Novo vještačenje?

Mišićeva braniteljica Ankica Luetić nipošto nije zadovoljna vještačenjem te je za Index najavila kako će svakako tražiti novo vještačenje. Tražit će da se kvalitetnije utvrdi Mišićevo zdravstveno stanje, pogotovo u svjetlu podatka o cistama na mozgu.

Branitelj Frane Gorjanc trebao bi ovih dana posjetiti Mišića u splitskom zatvoru te dogovoriti kada bi mogao iznijeti svoju obranu.

Mišića su uhvatili mjesec dana nakon stravičnog ubojstva na Marjanu. Povezali su ga preko krvavog ruksaka u kojem je nađen nož kojim je Selena zaklana. Upravo takav nož nedostaje u kućnoj garnituri Mišićevih. Edi je ubojstvo negirao. Policiji je rekao da mu je ruksak ukraden.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.