Füle se zahvalio na hrvatskom jeziku; Milanović: Suvereno se možemo nositi s izazovima koji su pred nama

Foto: Davor Pongračić/Cropix

POZITIVNI tonovi stižu iz Banskih dvora, po završetku izvanredne sjednice Vlade premijer Zoran Milanović i povjerenik Europske komisije za proširenje Štefan Füle održali su konferenciju za novinare na kojoj su još jednom istaknuli kako je proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji bio specifičan u mnogočemu.

"Mislim i uvjeren sam dapače, da se možemo suvereno nositi s izazovima koje pred jednu malu naciju stavlja europska integracija i globalizacija jer male nacije moraju biti otvorene nacije. Ako se zatvore u sebe, ne vide ništa i ne vide vanjski svijet i nisu se spremne nositi s konkurencijom. Vjerujemo da Europska unija daje ogromno šansu Hrvatskoj i u skladu s našim sloganom 'Hrabro u Europu'", rekao je Milanović.

Povjerenik Štefan Füle ponovio je što je sve Hrvatska ispunila i rekao da je to sve rezultat dugotrajnog procesa. Ipak, istaknuo je.

"Današnji izvještaj ukazuje na perfektno zdravstveno stanje, no kako bi stanje ostalo zdravo, ne smijete spavati na lovorikama", poručio je Füle.

Na kraju izjave, Füle se zahvalio na hrvatskom jeziku. "Hvala vam lijepa. Čestitam Hrvatskoj", rekao je povjerenik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.