Glasnogovornica Hajdaš Dončića: Ministarstvo uvijek plaća avionske karte, ne CA

Foto: Vlada HR

IZ MINISTARSTVA Siniše Hajdaš Dončića stiglo je reagiranje na izjavu sindikalnog čelnika Marija Ivekovića koje objavljujemo u cijelosti:

Molimo vas da na svom portalu demantirate netočnu informaciju objavljenu sinoć u članku pod nazivom „Sindikati: O privatizaciji znamo samo da je Hajdaš Dončić na račun CA letio u egzotične zemlje tražeći kupce“ u kojem se navodi da je ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdaš Dončiću zrakoplovnu kartu za službeni put u Indoneziju kupila i platila Croatia Airlines.

Zrakoplovnu kartu za navedeno službeno putovanje ministru u Jakartu, Indonezija, gdje je tijekom pet dana imao službene sastanke s tri ministra u prometnom i pomorskom resoru Republike Indonezije, a na čiji je poziv i put delegacije na čelu s ministrom i planiran, te predstavnicima indonezijske gospodarske komore, platilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Za sva službena putovanja ministra i dužnosnika trošak putovanja, pa tako i zrakoplovnih karata uvijek snosi Ministarstvo, nikada ni jedno o poduzeća, pa tako u trošku putovanja i cijeni karte nije sudjelovala Croatia Airlines, kako se navodi u dotičnom članku.

Tu je informaciju bilo lako provjeriti, a ne samo doslovno prenositi neprovjerenu i paušalnu izjavu sindikalnog čelnika Novog sindikata Marija Ivekovića, što je autorica teksta učinila i time objavila laž.

Zrakoplovna karta kojom je ministar 24. kolovoza (s povratkom 30. kolovoza), putovao Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je od Croatia Airlines naručilo 29. srpnja Narudžbenicom broja S-13/1127. Croatia Airlines je prema toj Narudžbenici kartu rezervirala 29. srpnja, te izdala 13. kolovoza s pripadajućim računom i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je zrakoplovnu kartu po izdanom računu platilo u iznosu od 17.670,00 kuna.

Renata Ivanović,
Glasnogovornica MPPI

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.