Josipović će uručiti odlikovanja talijanskom parlamentarcu koji je bio dragovoljac Domovinskog rata

Foto: Screenshot

PREDSJEDNIK Ivo Josipović odlikovat će talijanskog parlamentarca Alda Di Biagija, prvog i jedinog zastupnika u talijanskom parlamentu koji ima i hrvatsko državljanstvo.

Predsjednik Josipović uručit će odlikovanje Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom zastupniku u Zastupničkom domu talijanskog parlamenta Aldu Di Biagiju, jedinom zastupniku s hrvatskom putovnicom.

Kako su priopćili s Pantovčaka, zastupnik Di Biagio će biti odlikovan za izuzetan doprinos ugledu Hrvatske te za produbljenje prijateljskih odnosa između Hrvatske i Talijanske Republike. Zastupnik Di Biagio predsjednik je talijansko-hrvatske parlamentarne Skupine prijateljstva koja broji 85 senatora i zastupnika. Također, zastupnik Di Biagio bio je aktivni sudionik-dragovoljac Domovinskog rata, te je tijekom godina značajno pridonio unapređivanju odnosa dviju država i zbližavanju dvaju naroda.

Di Biagio je rođen 1964. u Rimu, a u Hrvatsku je došao 1991., pridružio se Zboru narodne garde i ratovao u istočnoj Slavoniji. Poslije je živio u Zagrebu odakle mu je supruga. U Rim su se preselili 2002. kada je postao jedan od važnijih dužnosnika tamošnjeg Ministarstva poljoprivrede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.