Karlovački gimnazijalci zbog propusta agencije u zadnji čas ostali bez maturalca

Foto: 123RF (Ilustracija)

UMJESTO da odu na maturalac u Lloret de Mar i Berlin, učenici četiri razreda karlovačke Gimnazije, piše KAportal, jučer su se razočarani vratili kući nakon što im je dugo planirano putovanje u posljednji čas propalo.

"Samo par sati prije planiranog početka putovanja, iz agencije Collegium iz Zagreba obavijestili su nas da nisu u stanju osigurati obećane autobuse i da će poslati “zamjenski prijevoz”. Roditelji i djeca su se okupili na mjestu polaska, da bismo ustanovili kako je riječ o jednom manjem autobusu i dva kombi vozila. Kombi vozila su imala i po samo jednog vozača i moj je zaključak bio da bi bilo preriskantno i neodgovorno pustiti djecu da u takvim uvjetima putuju do Berlina, odnosno Lloret de Mara. Iako je riječ o teškoj odluci i većina roditelja se s tim složila tako da su se djeca, nažalost, vratila kućama", za KAportal je ispričao Damir Mandić, ravnatelj Gimnazije Karlovac.

Ravnatelj obećao: Učenici će sigurno ići na maturalac

Iz karlovačke gimnazije najavljuju kako će učenici sigurno otići na maturalac, a ako se ne uspije organizirati sada napravit će to tokom školske godine. Ravnatelj je dodao kako su sa spomenutom agencijom već ranije surađivali i kako nisu imali nikakvih problema.


"Kako i zašto se ovo sada dogodilo ne znam, vjerojatno ćemo svi biti pametniji nakon sastanka koji će se održati već danas. Postoji mogućnost i da, bude li sve u redu, djeca već večeras otputuju na maturalac", nada se ravnatelj.

Ipak, šteta za maturante je već napravljena jer je već uplaćen smještaj pa je pitanje hoće li im hoteli izaći u susret i omogućiti ostanak van dogovorenog datuma ukoliko učenici danas krenu na putovanje.

Nije prvi ovakav slučaj ovog ljeta

Ovo nije prvi put ovog ljeta da se o školskim putovanjima priča u negativnom kontekstu.

Podsjetimo, tridesetak učenika Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice ostalo je razočarano kada su saznali da agencija Express Tours iz Čakovca kojoj su platili višednevne izlete nije rezervirala niti platila smještaj u hotelu kod Šibenika. A od strane iste agencije izlet u Istru propao je i učenicima OŠ Donja Dubrava.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.