Mali heroj: Devetogodišnji Amerikanac spasio život mlađem bratu koji se gušio s bombonom

DEVETOGODIŠNJI američki dječak hitrog uma je pomoću Heimlichovog zahvata u Georgiji spasio život svom mlađem bratu koji se gušio s bombonom, javlja NX Daily News.

Snalažljivi Malik Gibson je za vrijeme boravka u kući svoje prabake u Jonesborou jeo pepermint bombon, a njegov mlađi brat tada je također poželio slatkiš.

No kada je dvogodišnji Michael uzeo bombon počeo se gušiti. Prabaka je u naručju držala 11-mjesečnu sestru dječaka, stoga je Malik pohitao u pomoć svom mlađem bratu.

Zgrabio ga je oko prsa i ponavljao Heimlichov zahvat dok mališan nije ispljunuo bombon. Kada su novinari s MSNBC-ja devetogodišnjeg heroja upitali gdje je naučio Heimlicha, rekao je da je taj zahvat vidio u televizijskoj emisiji na Disneyevom programu.

Vatrogasci će mu dodijeliti nagradu za hrabrost

Prabaka Elaine Pines rekla je da Michael bez pomoći starijeg brata hitnu pomoć sigurno ne bi dočekao živ.

Malikovi i Michaelovi roditelji su u vrijeme događaja radili u vrtu iza kuće. Kada je Malik istrčao, držeći bombon u ruci, i rekao roditeljima što se dogodilo ništa im nije bilo jasno. Shvatili su koliko je situacija bila opasna tek kada su ugledali blijedu prabaku koja se tresla od šoka.

Ponosni roditelji nisu htjeli da priča o činu njihova najstarijeg sina ostane nezapažena stoga su nazvali vatrogasnu postaju koja će u čast dječaku održati ceremoniju, te mu dodijeliti nagradu za hrabrost i pokloniti mu vatrogasnu kacigu, a mali heroj će baš na svoj rođendan imati priliku ići u posebno razgledavanje vatrogasne postaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.