Optužnica protiv Mladinea vraćena na doradu Županijskom državnom odvjetništvu

OPTUŽNICA protiv Vinka Mladinea, bivšeg šefa Fonda za zaštitu okoliša optuženog za punjenje crnog fonda HDZ-a u slučaju Fimi-medije, vraćena je Županijskom državnom odvjetništvu na ispravak. Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda uočilo je kako su se tijekom istražnog postupka dogodili nedostaci koje treba ispraviti.

Sa 15 dana zakašnjenja Optužno je Vijeće danas donijelo odluku u slučaju protiv Mladinea. Naime, odluka je prolongirana nakon što je početkom lipnja Optužno vijeće naložilo tužiteljstvu da se očituje o prigovoru obrane da je optužnica protiv ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša podignuta nakon isteka zakonskih rokova.

Mladinea, podsjetimo, terete da je od travnja 2008. do kraja 2009. na čelu Fonda dogovarao i sklapao nezakonite poslove s Fimi-medijom, te tako prekršio Zakon o javnoj nabavi. Mladineo je, tvrdi tužiteljstvo, sklopio tri ugovora za promidžbene aktivnosti, te prihvatio ponudu Fimi-medije po kojemu je Fond imao i do 50 posto popusta. Na taj je način navodno oštetio Fond za oko 1,7 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.