Preminuo ugledni književnik, novinar, kolumnist i najomiljeniji Zagrepčanin Zvonimir Milčec

Foto: ezadar.hr

U ZAGREBU je jučer u 76. godini preminuo ugledni hrvatski književnik, novinar, dugogodišnji urednik, reporter i kolumnist Zvonimir Milčec, javlja HRT.

Milčec se potvrdio i kao vrsni pisac, i to naročito knjiga za djecu pa je postao i lektirni autor. Iznimnu su popularnost stekle njegove knjige kao što su to Zvižduk s Bukovca ili pak knjiga feljtona Pozdrav iz Zagreba.

Cjelokupni književni i novinarski rad Zvonimira Milčeca vezan je uz rodni Zagreb i apsolutni je rekorder u objavljenim podliscima i kolumnama o Zagrebu po novinama (više od pedeset godina redovito svaki tjedan). Sudjelovao je u inicijativi podizanja spomenika Mariji Jurić Zagorki u Tkalčićevoj.postavljanjem brončanog spomenika Marije Ujević u pjesnikovoj rodnoj Vlaškoj ulici.

Rođen je u Zagrebu 3. rujna 1938. godine.

Premijer Milanović izrazio sućut u povodu smrti Zvonimira Milčeca

Premijer Zoran Milanović danas je u povodu smrti književnika i novinara Zvonimira Milčeca u ime Vlade i svoje osobno uputio sućut njegovoj obitelji.

"S tugom sam primio vijest o smrti književnika i novinara Zvonimira Milčeca. Mnogi su Zagrepčani, više od pola stoljeća, s oduševljenjem čitali njegove kolumne, a naraštaji mladih stasali su uz 'Zvižduk s Bukovca' i druge nagrađivane romane. Ostavio je trag i kao scenarist dokumentarnih filmova i televizijskih serija, a njegovom zaslugom Zagreb se spomenicima odužio svojim velikanima – Šenoi i Zagorki. U povodu smrti gospodina Zvonimira Milčeca, čije će ime ostati trajno zabilježeno u našim sjećanjima, u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, upućujem Vam izraze iskrene sućuti", stoji u premijerovoj poruci.

Bandić: Milčec je bio najomiljeniji Zagrepčanin

U povodu smrti Zvonimira Milčeca, književnika i novinara, dobrog duha Zagreba,  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je izraze sućuti obitelji Milčec:

"S tugom i bolom zatekla me vijest o smrti dragog prijatelja, iskrenog suradnika, uglednog hrvatskog književnika i novinara, najzagrebačkijeg poete i kroničara Zvonimira Milčeca.

Sugrađani i naraštaji čitatelja pamtit će ga po nadahnutim kolumnama i crticama iz voljenog Zagreba. A svojim „Pozdravima iz Zagreba“ postao je najomiljeniji i najcitiraniji Zagrepčanin. U ovom tužnom času u mislima sam s vama."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.