Prestižna američka sveučilišta nude strancima besplatno studiranje preko interneta

PET prestižnih američkih sveučilišta će ponuditi besplatno studiranje preko interneta za studente iz inozemstva kroz novu, interaktivnu obrazovnu platformu nazvanu Coursera.

Dvojica osnivača, sveučilišnih profesora sa Sveučilišta Stanford, danas su objavili da su od dvije tvrtke iz "Silicijske doline" za projekt dobili 16 milijuna dolara, piše Education in America. Coursera će u sljedećoj godini ponuditi više od tridesetak studijskih programa preko svoje internetske stranice coursera.org.

Programi će biti sve od grčke mitologije i neurologije pa sve do američke poezije. Predavanja su smislili profesori sa sveučilišta Stanford, Princeton, Berkeleyja, Sveučilišta Pennsylvania i Michigan.

Osnivači Daphne Koller i Andrew Ng su kazali da će Coursera biti različita od dosadašnjih sličnih projekata, jer će profesori iz najboljih obrazovnih ustanova predavati pod svojim imenima te će na internet staviti svoja najpopularnija predavanja, objašnjavati zadatke preko snimaka, odgovarati na pitanja studenata preko internetskih foruma, čak i održavati konzultacije preko videokonferencije.

No, preko Coursere nećete moći diplomirati već ćete samo dobiti Uvjerenje o obrazovanju, kojim ćete dokazivati da ste završili određeno predavanje. To će uvjerenje biti od Coursere i/ili od predavača. Tim se uvjerenjem neće moći potvrditi akademski status.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.