Snivao kako će objesiti ministra policije o banderu, a u kući skrivao puške, bombe, mine...

Foto: Davor Pongračić/Cropix

MARKO FRANCISKOVIĆ, član Udruge Pravednik i kandidat za gradonačelnika Zagreba, priveden je na ispitivanje u Državno odvjetništvo zbog prijetnje ministru policije Ranku Ostojiću, i to nakon kraće komunikacije na Facebooku.

Ministra na banderu?!

Francisković je, naime, tijekom rasprave oko Ostojićeve podrške Gay Prideu između ostalog otkrio i kako sniva da ga zajedno sa ostalim veleizdajnicima objesi o banderu. 

Ministar je očito prijetnju shvatio vrlo ozbiljno jer je Franciskovića odmah kontaktirala policija. Po nalogu Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga stana. Pronađen je pravi arsenal: dvije puške, 80 metaka, bombe, protupješačke mine, upaljači... Djeluje kao da se Francisković vrlo ozbiljno pripremao za kakav dugotrajniji oružani sukob.

U MUP-u su nam potvrdili da su postupali prema Franciskoviću zbog prijepiske na Facebooku. Franciskovića su tražili pa ga nisu našli, ali im se naknadno sam javio. Prijavili su ga za nedozvoljeno držanje oružje i prijetnju državnom dužnosniku.

Ostojić van kontrole na Facebooku: Novinare nazvao kretenima, a Franciskoviću poručio da klekne, moli i da se "guzne"

Inače, i ovom prilikom Ostojić se u komunikaciji na društvenoj mreži poslužio retorikom koja definitivno ne ide uz njegovu funkciju ministra i potpredsjednika Vlade, i to samo dan nakon što je na Facebooku nazvao novinare kretenima jer su naveli da će ljetovati na Braču, a on ide na logorovanje na Bjelolasicu. Nije djelovao zastrašen Franciskovićevim prijetnjama kako će ga "okačiti" o banderu. Naprotiv. Poručio mu je da klekne i moli te da se "guzne"... 

Dvolični ministar: Demonstrira silu na paradi, a po Facebooku pljuje po pederima?!

Nevjerojatno je da se Ostojić služi ovakvim rječnikom i diskriminira na račun seksualne orijentacije, tim više jer je cijela prijepiska krenula nakon što je Francisković optužio ministra za nastrane poglede na dječake u gay paradi. Ostojić je uzvratio jednakom mjerom, samo što je, čini se, smetnuo s uma da sjedi u Vladi... Ili je, moguće, to za premijera Milanovića sasvim normalna retorika kojom se njegovi ministri mogu slobodno nastaviti služiti...

U svakom slučaju, pokazalo se da podrška Ranka Ostojića zahtjevima gay zajednice u Hrvatskoj i sva ona demonstracija sile na paradama stoji na zaista klimavim nogama. Ostojić je deklarativno za prava homoseksualaca, a po Facebooku pljuje po pederima?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.