Sutra presuda za ubojstvo na Braču, zaiskrilo među braniteljima na završnim riječima!

Foto: Arhiva

SUTRA ĆE u 9 sati na splitskom Županijskom sudu biti objavljena presuda Marku Majiću i Nenadu Popiću za teško ubojstvo radnice supetarske mjenjačnice Silvije Lučić, koja je koncem 2011. godine ugušena. Tužiteljica Rene Laura smatra da je dokazano da su optuženici počinili djelo te traži kaznu dugotrajnog zatvora od 20 godina pa naviše. Prema optužnici, Majić i Popić ubili su Silviju kako bi se domogli ključeva mjenjačnice i šifre sefa u kojem je bilo 180 tisuća kuna.

Kolegi rekao da laže, a tužiteljici da se srami

Inače, tijekom završnih riječi zaiskrilo je između branitelja. Nervozrno je reagirao Majićev branitelj Borivoje Milošević kada je čuo što govori Popićev branitelj Nediljko Ivančević.

"Lažeš. Služiš se istim metodama kao dok si bio tužitelj", napao je Milošević Ivančevića, koji je svojedbno vodio Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, a i nije tajna da još iz tih vremena nije u dobre s Miloševićem protiv kojeg je svojedobno čak pokrenuo i postupak.

Odmah je reagirala tužiteljica Laura. "Vi ovo dopuštate? Zašto ne reagirate?", obratila se sucu Vladi Živaljiću.

"Sram te bilo", replicirao joj je Milošević, nakon čega ga je sudac Živaljić opomenuo, a tužiteljici pojasnio da je reagirala prije njega pa on nije stigao. Strasti su se do završetka iznošenja završnih riječi smirile pa je Milošević otvorio vrata sudnice tužiteljici Lauri, što nije neprimjećeno prošlo kod suca Živaljića.

"Vidite kako je do maloprije letjelo perje, a sada je sve u redu", komentirao je.

Milošević: Majić je sve rekao i nije prilagođavao obranu

Milošević nam je kazao kako je nervozno reagirao jer je Ivančević implicirao da je Majić dao iskaz tek kada je doznao što govori Popić, odnosno da je prilagođavao obranu. Odvjetnik Milošević tvrdi da to nije istina, jer je Majić sve rekao policiji odmah nakon uhićenja pa je onda šutio na sugestiju svog prethodnog branitelja. Čim je preuzeo obranu, Milošević je sugerirao Majiću da bi bilo najbolje da sve kaže, što je ovaj, tvrdi on, i učinio.

Obrana: Majića osudite za razbojništvo, Popića oslobodite

Po njemu, Majića bi se moglo osuditi tek za razbojništvo jer sa smrću Silvije Lučić nema nikakve veze. Majić, naime, tvrdi da su podijelili posao. Njegov zadatak je bio da provali u njezinu kuću i da otključa sef. Popić je, pak, trebao ostati s njom. Stvari su za Majića krenule po zlu kada je krivo utipkao šifru koju mu je Silvija odala. Upalio se alarm. Pobjegao je sa sefom na trajekt za Split. Kada je vidio policiju u Splitu, bacio je sef u kantu za otpatke. Prvu kontrolu je prošao, no policija ga je ščepala dok je u obližnjem parku čekao Popića da se vrati posljednjim trajektom s Brača.

Odvjetnik Ivančević, pak, smatra da protiv Popića nema apsolutno nikakvih dokaza, osim Majićeve priče te predlaže da ga sud oslobodi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.