"Umjesto kupnje pametnih telefona i auta moglo se zaposliti 20.000 mladih"

Ilustracija: Shutterstock

MLADI HDSSB-a izrazili su večeras ogorčenost Vladinom najavom obustave financiranja mjere zapošljavanja mladih, ističući da je Vlada novcem koji je utrošila za nabavu "pametnih telefona" i službenih automobila mogla zaposliti gotovo 20.000 mladih.

Stranačka mladež proziva Vladu da tim potezom tjera mlade iz Hrvatske koja je, napominju, po nezaposlenosti mladih pri samom vrhu članica Europske unije.

"I ono malo nade što je bilo u zapošljavanju mladih po 1600 kuna, sada otpada jer ministar kaže kako nema novaca dok ne dođu sredstva iz EU fondova", navode u priopćenju.

Vladu prozivaju da je, u vrijeme kada govori o potrebi velike štednje, izdvojila 16 milijuna kuna za kupovinu 10.550 "pametnih telefona", iako se tim novcem, tvrde, moglo putem stručnog osposobljavanja na godinu dana zaposliti 900 mladih osoba.

Neprimjerenom smatraju i kupnju 1581 službenog automobila vrijednih 271 milijun kuna, s kojima se, kažu, moglo zaposliti i 10.000 mladih, i to na čak 27 mjeseci.

Zbog svih problema koji pogađaju mlade i zbog kojih su prisiljeni napuštati zemlju, mladi HDSSB-a traže hitno sazivanje tematskih sjednica Vlade i Sabora na temu zaustavljanja iseljavanja mladih, a smatraju i kako bi bilo primjereno da ministar rada Mirando Mrsić podnese ostavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.