Varaždinskoj tvrtki se vraća medicinski otpad: Tvrtka iz Dervente nema dozvolu za odlaganje

Ilustracija: Arhiva

VARAŽDINSKOJ tvrtki Tipos resurs, koja se bavi trgovinom i posredovanjem otpadnim sirovinama, u srijedu je iz BiH vraćena prva pošiljka od 40 tona medicinskog otpada koji je ranije uvezla kompanija Pramat plast iz Dervente koja nema dozvolu za odlaganje takve vrste otpada.

Ekološka inspekcija Republike Srpske utvrdila je da poduzeće Pramat plast iz Dervente ne posjeduje dozvolu ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS za uvoz medicinskog otpada te je naloženo da se taj otpad mora vratiti u Hrvatsku, poduzeću Tipos resurs, od kojeg je nabavljena.

U krugu Pramat plasta, koje se bavi proizvodnjom plastičnih vreća i folija, bilo je oko 40 tona medicinskog otpada koji je uvezen iz Hrvatske.

Glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH Ratko Kovačević potvrdio je kako je prva pošiljka medicinskog otpada otpremljena iz Bosne i Hercegovine.

Najavio je da će se sljedećih dana i ostali medicinski otpad uz izvozno carinjenje biti upućeni poduzeću Tipos resursu u Varaždinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.