Zaista mu nitko ništa ne može: Sud odbio Uskokov zahtjev da se Vićanu odredi pritvor

SPLITSKI Županijski sud odbio je pritvoriti Peru Vićana, optuženog u slučaju Šipan. Pritvor je zatražio Uskok nakon evidentnog izigravanja suda. Vićan je, naime, sutkinji Mariji Majić poslao liječničku dokumentaciju po kojoj mu je zbog glavobolje i stezanja u prsima preporučeno mirovanje. Unatoč tome, na dan suđenja, fotografi su ga uhvatili kako iz Dubrovnika žuri u Zagreb na sjednicu Izvršnog odbora HNS-a. U jednom danu, Vićanu je prevalio 1.000 kilometara, a sudu podvalio priču o prisilnom mirovanju.

I da je završio u pritvoru, izašao bi na slobodu prije suđenja

Uskok je jučer zatražio da se Vićanu odredi pritvor zbog neodazivanja na suđenje. Vijeće Županijskog suda danas je, međutim, odbilo prijedlog. Pritvor po tom osnovu ne može trajati duže od mjesec dana, a kako je rasprava odgođena za srpanj, ispada da bi Vićan prije nastavka suđenja izašao na slobodu, sve i da mu je pritvor određen. Kod takvog stanja stvari, sucima se činilo da pritvor ne bi polučio svoju svrhu. Osim toga, sudu ostaje mogućnost da Vićana sankcionira i na neki drugi način, primjerice, da ga obavežu na plaćanje troškova odgode suđenja.

Vićan za laganje suda bez posljedica?!

Kako bilo, ostaje nelagodan dojam da se Vićan za laganje suda izvukao bez većih posljedica. Vjerojatno nije jedini koji je tako izigrao povjerenje suda, imao je tek nesreću da ga mediji uhvate s prstima u pekmezu. Na splitskom sudu Vićan zajedno s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem odgovara za nezakonitu posudbu iz gradske blagajne. Još nije iznio obranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.