Belgijski premijer: Razmatramo obavezno cijepljenje, cilj je cijepiti sve

Foto: EPA

BELGIJSKI premijer Alexander De Croo razmatra uvođenje obaveznog cijepljenja, potvrdio je u intervjuu za novine De Zondag objavljenom preko božićnog vikenda.

 

Socijalisti koji sjede u De Croovoj vladi ranije su zatražili uvođenje obaveznog cijepljenja, ali premijer je takav potez opisao "političkom lijenošću".

 

No izgleda da je liberalni premijer Belgije na rubu da se predomisli, piše Politico.eu. Kaže da ga je situacija na jedinicama intenzivne njege navela na razmišljanje o obaveznom cijepljenju.

"Cilj je jasan, moramo cijepiti sve"

"Utjecaj relativno male skupine ljudi na naše zdravstvo je prevelik. Ne možemo dozvoliti da se to dogodi. Keynes, britanski ekonomist, jednom je rekao 'Kad se činjenice promijene, ja se predomislim'. Dobri argumenti me mogu uvjeriti", rekao je De Croo.

 

"Cilj je jasan: moramo cijepiti sve. Ako obavezno cijepljenje može pomoći, onda bih to želio razmotriti. Ali upozoravam: vlada ne može sama donijeti takvu odluku, ta rasprava se mora održati u parlamentu", rekao je premijer.

 

U Belgiji je broj pacijenata hospitaliziranih u nedjelju pao ispod 2000 prvi put od početka studenoga. No vlasti očekuju da će brojka hospitaliziranih opet porasti zbog pojave omikrona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.