Bolesnog mladića poslali u zatvor, umro pod čudnim okolnostima. Danas počinje suđenje

Screenshot: Provjereno

NA OPĆINSKOM sudu u Zadru danas će se održati pripremno ročište vezano za rasvjetljavanje okolnosti smrti 18-godišnjeg Kristijana Vukasovića. On je u kolovozu 2019. umro u splitskoj bolnici. 

>Teško bolesnog mladića poslali u splitski zatvor, umro je pod čudnim okolnostima

Podsjetimo, Vukasović je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara. Zbog psihičkog stanja nekoliko je puta hospitaliziran. Zadnji put je iz Bilica dovezen u bolnicu 20 dana prije smrti. 

Iako je obdukcija pokazala da je umro prirodnom smrću, obitelj mladića tvrdi da je došlo do niza propusta državnih tijela. Na sudu sada to žele i dokazati. Kao krivci za smrt mladića nabrojeni su zatvor na Bilicama, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, Općinski sud na Dračevcu te Bolnica za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu. Roditelji žele dokazati kako se tijekom istrage, suđenja i boravka u istražnom zatvoru s njihovim sinom nije postupalo sukladno njegovoj dobi i psihofizičkom stanju. Zastupa ih splitski odvjetnik Vinko Ljubičić.

>Ispovijest Kristianovog oca: "Rekao je da ne može izdržati, da ga maltretiraju"

Kristijanov otac Stipan Vukasović je u rujnu 2019. za Provjereno ispričao kako je njegov sin imao mentalnih i tjelesnih poteškoća. S 13 godina mu je dijagnosticirana piromanija. Zbog izazivanja požara završio je zatvoru s jedva napunjenih 18 godina, što je teško podnosio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.