Karta Moskva - Beograd: 70.000 kuna

Foto: Screenshot, EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je jutros da je već potpisan dekret o "djelomičnoj mobilizaciji". Kao posljedica toga, oko 300.000 Rusa bit će pozvano u borbu. Brojni Rusi su već napustili zemlju, a ova odluka bi mogla potaknuti još mnoge, što se i očituje u cijenama i nedostatku karata na letovima između ruskih gradova i gradova u zemljama koje Rusima omogućuju posjete. 

Jedna od tih zemalja je i Srbija, a pogledali smo stanje s letovima između dva najveća ruska grada, Moskve i Sankt Peterburga te glavnog srpskog grada Beograda. Zrakoplovi kompanija Turkish Airlinesa, Emiratesa i flydubaija povezuju navedene gradove. Cijene karata su strelovito narasle.

Što se sutrašnjih letova iz Moskve tiče, karata je ostalo još malo, a dostupne su samo u poslovnoj klasi. Rusi tako Emiratesom i flydubaijem preko Dubaija do Beograda mogu letjeti za najmanje 68.278 kuna, prema podacima s Google Flightsa. Letovi iz Sankt Peterburga više nisu dostupni. 

Višestruko veće cijene od prosječnih

Moskva i Beograd također su bili povezani Turkish Airlinesom preko Istanbula, ali karata za sutra više nema. Cijene karata se inače u prosjeku kreću od 1750 do 7900 kuna, ali su zbog invazije počele značajno rasti. 

Što se tiče ostalih država koje Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su i svi izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.