Doktorici iz Zagreba policajac dao krivu uplatnicu za prekršaj, završila na sudu

Ilustracija: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebačka liječnica iz jedne bolnice završila je na sudu te je proglašena krivom jer joj je policajac dao krivu uplatnicu za kaznu.

Kako piše Danica, 30-godišnja doktorica je krajem siječnja oko 11 sati vozila auto Trgom žrtava fašizma u Zagrebu i za vrijeme vožnje je koristila mobitel bez naprave koja omogućava uporabu uređaja bez ruku. Liječnica se odazvala pozivu suda i rekla kako ne misli da je kriva za prekršaj koji joj se stavlja na teret.

Policajac joj je dao krivu uplatnicu

"Istina, tog dana sam razgovarala na mobitel tijekom vožnje. Zaustavila me policija i policajac mi je dao uplatnicu na kojoj je pisao iznos od 60 eura i ja sam tih 60 eura platila.

No, trebao mi je dati uplatnicu na 65 eura jer je to pola od predviđene kazne, koja je iznosila 130 eura. Prema tome, da mi je policajac dao uplatnicu na 65 eura, ne bi ni došlo do ovog sudskog postupka", rekla je liječnica na sudu, prenosi Danica.

U presudi stoji da je sutkinja "nedvojbeno utvrdila da je okrivljenica počinila prekršaj koji joj se stavlja na teret, odnosno da je za vrijeme kritične zgode upravljala vozilom te je u vožnji koristila mobitel, pa je zbog toga proglašena krivom".

S obzirom na to da dosad nije prekršajno osuđivana, liječnici je izrečena opomena. No, mora platiti 30 eura troškova prekršajnog postupka, piše Danica. Doktorica nema pravo žalbe na presudu jer je ona pravomoćna. Ne zna se hoće li zagrebačka liječnica tražiti povrat od 60 eura.