Čovjek iz Srbije zvjerski napao ljude u busu u Njemačkoj: "Kaže da mu se javio Alah"

Ilustracija: EPA

DRŽAVLJANINU Srbije (30), koji je uhićen u Njemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je jučer krenuo ka Srbiji, određen je pritvor.

Kako piše Telegraf, osumnjičeni se branio šutnjom.

Policija je ranije danas otkrila što se događalo u autobusu na autocesti u Njemačkoj. Isprva se vjerovalo da je osumnjičeni uzeo tri vozača za taoce, ali kasnije se ustanovilo da su samoinicijativno ostali s njim kako bi spasili ostale putnike.

Policija je rekla da se muškarca ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubojstva. Kako su naveli, u 17 sati dobili su poziv da je u jednom autobusu došlo do napada, nakon čega se autobus zaustavio u zaustavnoj traci. Putnici su pobjegli, a unutra su ostali napadač i tri vozača.

"U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, također srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sjedio ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo mu gaziti po glavi. Osumnjičeni je udario i djevojku (24) u lice. Tijekom napada je prijetio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari", rekli su iz policije.

Uskoro je mladić uhićen bez pružanja otpora.

Vozači tvrde, kako piše Telegraf, da je napadač rekao da je dobio poruku od Alaha da mora napasti putnike jer će u suprotnom on biti napadnut.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.