Bijes u Italiji, grupa Egipćana silovala 13-godišnjakinju: "Kemijska kastracija"

Foto: EPA, Profimedia

Potpredsjednik talijanske vlade zatražio je kemijsku kastraciju za napadače koji su navodno grupno silovali tinejdžericu u javnom WC-u parka Villa Bellini u gradu Cataniji. Matteo Salvini, čelnik talijanske desnice, rekao je da je 13-godišnjakinju "silovala skupina od sedam Egipćana" i da može postojati "samo jedan lijek: kemijska kastracija", za što će njegova stranka Lega uskoro dati prijedlog.

Članica njegove stranke, europarlamentarka Annalisa Tardino, dodala je: "Ostajemo čvrsto pri ideji da je potrebna kemijska kastracija za silovatelje i pedofile, doživotni zatvor za slične epizode, kao i veća sigurnost u našim gradovima."

13-godišnjakinja je silovana u parku Villa Bellini u Cataniji na Siciliji 30. siječnja oko 19:30, dok je bila u šetnji sa svojim 17-godišnjim dečkom. Grupa mladih Egipćana u dobi od 15 do 19 godina natjerala je djevojku i njenog dečka u javni WC, gdje su neki od njih držali dečka, dok su drugi silovali djevojku.

Ilegalno ušli u Italiju

Sedmorica osumnjičenika, od kojih su trojica maloljetna, navodno su ilegalno ušla u Italiju između studenog 2021. i ožujka 2023. kao "maloljetnici bez pratnje", izvještava La Repubblica. Tardino je pozvala da se osumnjičenici "odmah vrate u domovinu". "U Egiptu nikad ne bi dopustili takvo ponašanje. Sigurnost naše djece mora biti na prvom mjestu", dodala je.

Talijanska premijerka Giorgia Meloni, koja je tijekom vikenda bila u Cataniji u unaprijed dogovorenom posjetu, rekla je da je šokirana zbog silovanja. Izrazila je sućut žrtvi i njezinoj obitelji te obećala da će "pravda biti zadovoljena".

Djevojka je ispričala da su je dvojica optuženih zgrabila, dok su ostali zgrabili njenog dečka. "I odveli su nas u WC. Bila je to noćna mora, u to vrijeme tamo nije bilo nikoga", rekla je 13-godišnjakinja za La Repubblicu.

Rekla je da se pokušavala osloboditi, kao i njezin dečko, no nisu uspjeli svladati sedam tinejdžera. Dvojica su je navodno silovala dok su ostali gledali. Rekla je: "A i mog dečka su natjerali da gleda." "Vrištao je, bio je očajan. Rekla sam napadačima: molim vas, molim te, nemojte me ozlijediti, pustite me", dodala je.

Nakon 30 minuta uspjeli pobjeći

Silovanje je trajalo 30 minuta, dok se par nije uspio osloboditi i pobjeći. Odmah su alarmirali karabinjere koji su napadače uspjeli uhvatiti u roku od 24 sata. Žrtva je identificirala dvojicu maloljetnih počinitelja silovanja, priopćila je jučer policija. Njezin je dečko identificirao ostalih pet, prenosi Corriere.

Prema uredu tužitelja u Cataniji, sedmorica osumnjičenika optužena su za grupno seksualno nasilje.

Dvojica osumnjičenika navodno su pomagala u istrazi. Obojica kažu da su gledala napad, ali tvrde da nisu silovali djevojku. Četiri odrasle osobe su uhićene, dok su trojica maloljetnika zadržana u Prvom prihvatnom centru u Cataniji. Jedan od maloljetnika pokušao je pobjeći, ali je uhvaćen kada se vratio kući kako bi uzeo nešto odjeće, navodi La Repubblica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.