Farbanje tunela: Petorka iz HAC-a i Skladgradnje ostaje u pritvoru još mjesec dana



PETORKA iz akcije Nesklad ipak neće provesti Božić u krugu obitelji. Direktor Skladgradnje Slaven Žužul, te šefovi HAC-a Jurica Prskalo i Marijo Lovrinčević, kao i direktor sektora za građenje Goran Legac i inženjer Željko Kandžija nadali su se da će biti pušteni iz pritvora kad budu ispitani svi svjedoci, ali istražni sudac Ratko Šćekić odlučio je da će ostati na Remetincu još najmanje mjesec dana!

S obzirom da je ispitano 20 od 23 svjedoka koji su bili pozvani pred sud, petorka iz HAC-ove afere farbanja tunela kojom je državni proračun oštećen za 22 milijuna kuna više nije u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali težinu kaznenog djela im sudac Šćekić ne može oprostiti! Slaven Žužul nadao se da će i ta otegotna okolnost biti uklonjena uplatom jamčevine od 22 milijuna kuna zahvaljujući kojoj je odblokirao račun Skladgradnje, ali Županijski sud u Zagrebu bio je neumoljiv.

Petorka se još može žaliti izvanraspravnom vijeću, ali realno imaju male šanse da njihova žalba bude uslišana. Istraga u slučaju za koji se terete još nije privedena kraju pa sudac ima svako pravo na produženje pritvora. Do kraja istrage potrebno je ispitati još tri svjedoka, nakon čega slijedi vještačenje kojim treba biti utvrđeno je li HAC platio Skladgradnji farbanje tunela iznad tržišne cijene.

Podsjećamo, u dosadašnjem tijeku istrage među ostalima su ispitani Josip Sapunar, jedini član HAC-ove bivše Uprave koji je preživio "čistku", te je i dalje na dužnosti, Ivica Mlinarević koji je smijenjen zajedno s Prskalom i Lovrinčevićem, ali nije bio dio akcije Nesklad, te Zdravko Livaković, bivši predsjednik Nadzornog odbora HAC-a i dugogodišnji bliski suradnik Božidara Kalmete koji se povukao "zbog osobnih razloga" taman prije nego je njegovim suradnicima iz HAC-a policija zakucala na vrata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.