FOTO , VIDEO Prometni kolaps u Splitu: "Tragedija, izašli su na ulice i sve blokirali"

Foto, Video: Index

U ULICI Domovinskog rata u Splitu prometni kolaps. Mijenja se oštećeni asfaltni sloj u krajnjoj desnoj traci južnog kolnika što je bilo dovoljno da se stvori poprilična gužva. U dužini od nekih petsto metara, od križanja kraj Pravnog fakulteta pa do raskrižja s Dubrovačkom, auta više stoje, nego što voze. Provjerili smo, ta se dionica brže pređe pješke, nego vozilom.

Nije gužva samo u Splitu: Prije sam do Seget Vranjice putovala 30 minuta, a sada sat vremena

Vozači su, očekivano, revoltirani. Mile brzinom puževa koraka, usput mobiteliraju, pišu SMS-ove i slično.

"Ovo je tragedija. Kada je 30 stupnjeva izađu na ulice i blokiraju sve. Okolo ću proći. Mislim da se nikako sada nisu smjeli izvoditi radovi. Iz Seget Vranjice sam i svaki dan putujem do Splita. Prije bi mi trebalo 30 minuta, a sada preko sat vremena. Gužve su kroz Trogir i Kaštela, mora se riješiti ta cesta", kazala nam je vozačica Citroena. 

Cestar: Sada je pravo vrijeme za radove

Radove izvodi Cestar. Zatekli smo grupu radnika okupljenih oko jednog stroja.

"Nismo još počeli, livamo vodu", kazali su nam radnici. Uputili su nas na inženjera. 

"Ne bih se složio da je velika gužva, čeka se maksimalno jedan semaforski ciklus. Radimo sanaciju oštećenog asfaltnog zastora, danas će radovi biti gotovi. Sljedeći tjedan nastavljamo, bit će radovi sredinom tjedna, drugi prometni trak, par sati kroz jutro. Ovo je pravo vrijeme, vremenske prilike sad su se poboljšale. Puno je bolje raditi sada, nego peti, šesti mjesec", kazao nam je inženjer Cestara. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.