Glavaš u obrani napao Sanadera, HDZ, Fabera, medije i nevladine organizacije

"NIJE mi dokazana krivnja, optužnica je iskonstruirana, a ovdje se radi o političkom progonu preko ravnatelja policije Vladimira Fabera, glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i medija" rekao je danas Branimir Glavaš na suđenju za slučajeve Garaža i Selotejp.

Naime, suđenje za slučajeve garaža i selotejp, došlo je pred sami kraj, a danas je prvooptuženi Branimir Glavaš iznosio završnu riječ. Krajem prošlog tjedna to su učinili njegovi odvjetnici Ante Madunić, Dražen Matijević i Veljko Miljević, a danas je to uradio Glavaš.

Časno i pošteno?

Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima sudi se za ratne zločine nad osječkim Srbima 1991. godine u slučajevima "garaža" i "selotejp". U prvom se Glavaša tereti po zapovjednoj odgovornosti za ubojstvo dvojice osječkih Srba, Čedomira Vučkovića i Đorđa Petrovića. U slučaju "selotejp" Glavaša i ostalih petero optuženika tereti se za odvođenje osječkih Srba na rijeku Dravu gdje su ruku vezanih selotejpom, ubijani, a njihova tijela su bačena u Dravu. Osim Glavaša optužnica tereti i Ivicu Krnjaka, Gordanu Getoš Magdić, Dinu Kontića, Tihomira Valentića i Zdravka Dragića

"Režiser ovog političkog procesa je moja bivša stranka HDZ. Oni su preko medija pritiskali sudstvo", rekao je Glavaš navodeći kako je skupio 37 kilograma novinskih članaka među kojim se nalazi i ona iz Jutarnjeg lista "Sanader: Glavaš više ne postoji".

Glavaš je optužio i nevladine udruge koje prate suđenja kazavši da nijednom u čitavom postupku nisu upozorile na presumpciju nevinosti.

Glavaševi odvjetnici prošlog su tjedna odbacili sve optužbe za ratni zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku. Prvooptuženi se branio kako je samo časno i odgovorno radio svoj posao u Osijeku te da nije upleten niti u jedno kazneno djelo.

"Nevjerodostojni ljudi"

Zanimljivo je bilo kada je odvjetnik Miljević, iznoseći obranu, u jednoj trenutku ustvrdio kako je najviše šest svjedoka donekle potvrdilo optužnicu, ali se radi o "nevjerodostojnim ljudima".

"Oko 90 posto svjedoka davalo je iskaze koji su u suprotnosti s optužnicom", kazao je Miljević dodajući kako slijedom navedenog traži oslobađajuću presudu za Glavaša.

M.M.
Foto:Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.