HDZ-ov načelnik o PVC prozorima na tvrđavi Klis: "Bio sam bolestan, bila je kiša"

Foto: Facebook/Jakov Vetma/N1

NA POVIJESNOJ tvrđavi Klis, koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, osvanuli su PVC prozori. To je na N1 televiziji komentirao HDZ-ov načelnik općine Klis Jakov Vetma. "To je velik problem. Problem je što nismo to dobro iskomunicirali, odnosno što ja zapravo do sinoć nisam znao da su uopće ti prozori postavljeni. Jutros kad sam saznao, odmah sam dao nalog da se oni uklone. Oni nisu primjereni mjestu i ružni su", rekao je Vetma. 

"Tvrđava Klis se obnavlja već godinama i ima mnogo prozora i dosta zatvorenih prostorija. Mnogi prozori su postavljeni koji prije nisu bili tu jer u vrijeme Turaka nije bilo takve tehnologije", rekao je.

Novi prozori nakon Nove godine

Ipak, svjestan je da je ovo velik problem jer su "ovi prozori baš na jednom istaknutom mjestu i nije primjereno". Zatim je iskoristio priliku i da se ispriča "svima kojima se to učinilo lošim i koji su s razlogom ljutiti". Napominje da su prozori uklonjeni i da će alternativno rješenje biti osmišljeno u dogovoru s konzervatorima.

"Ja na sebe preuzimam svu odgovornost. Ja sam trebao zapravo uspostaviti sustav koji će mi dojaviti takve stvari čim se one dogode. Doduše, bio sam bolestan, bila je kiša. Nisam ni znao da su oni postavljeni dok nisam saznao jučer sa društvenih mreža. Te stvari se događaju u poslu koji mi radimo.

Ovakve greške nisu nam na čast i treba ih u budućnosti ispraviti, a ja ću to učiniti na pravi način. Ponavljam, te greške se događaju i ja ih ne uzimam za zlo. Svojim radom ću nastojati u budućnosti napraviti puno toga dobroga i na neki način ispraviti ovo", zaključio je. Prema riječima konzervatora, novi su prozori u izradi i trebali bi biti postavljeni nakon Nove godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.