HDZ-ova načelnica Nosić danas ostaje bez funkcije zbog stana u Zagrebu

Foto: Facebook

HDZ-ova načelnica Lovreća Anita Nosić (30) danas bi trebala prepustiti funkciju svom zamjeniku Petru Petričeviću, piše Dalmatinski portal

Primopredaja je najavljena iz Općine Ministarstvu uprave, koje je najavilo novu inspekciju i zaprijetilo kaznom od 30.000 kuna HDZ-ovoj načelnici ako to ne učini jer su je obavijestili da još od 7. veljače ne smije obnašati funkciju.

Nosić je po ugovoru morala prijaviti u stan u Zagrebu i Ministarstvo uprave je utvrdilo da je načelnica općine Lovreć šest mjeseci bila prijavljena u Zagrebu. Istodobno je obavljala načelničku funkciju iako joj je mandat trebao prestati po sili zakona.

Državna agencija APN preko koje je kupila stan uz povlaštene uvjete pokrenula je postupak naplate kredita za stan u cijelosti, a Aniti Nosić je ostalo otplatiti još oko 72.000 eura od 80.000 eura. U pismu Agenciji navela je da će podmiriti svoje obaveze, a po imovinskoj kartici nema ušteđevine i plaća joj iznosi oko 7500 kuna.

Subvencija za stan i kuća s bazenom

Taj stan u Zagrebu načelnica Nosić je još kao 27-godišnjakinja kupila uz državne subvencije namijenjene mladima bez krovom nad glavom, iako živi u očevoj kući s bazenom i vodi Općinu u kojoj živi. Kako je sama rekla, stan je kupila za korištenje kad povremeno dođe u Zagreb.

Porezni obveznici mjesečno plaćaju više od 1700 kuna subvencije za ovaj stan HDZ-ove načelnice, a do siječnja ove godine u tu je svrhu otišlo još 46.000 kuna.

Stan je u naselju Špansko, koji ulaz dalje u istom kompleksu zgrada gdje živi i potpredsjednik sabora i HDZ-a Milijan Brkić. Brkić je inače bio osumnjičen da je presretao komunikaciju i Anite Nosić, ali optužnica nije podignuta jer se nitko nije izjasnio oštećenim.

U HDZ-u smatraju da je naštetila ugledu stranke pa je čeka izbacivanje, a DORH će ispitati je li bilo pogodovanja u njenom slučaju. Anita Nosić kazala je da je žrtva političkih obračuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.