HDZ-ovac u Otvorenom: HGK ima 5 predstavnika u inozemstvu, samo jedan je HDZ-ovac

Screenshot: HRT

VEČERAS je u Otvorenom tema bio govor mržnje, a pričalo se i o Indexu te riječkom kafiću koji ne želi HDZ-ovce.

Emisiju je vodio Mislav Togonal, a gosti su bili Mario Kapulica, član saborskog Odbora za medije (HDZ), Arsen Bauk, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a, Sandra Benčić, potpredsjednica Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka te Furio Radin, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

> U Otvorenom tema riječki kafić i Index. Benčić: HDZ-ovci, kako vam nije neugodno

Benčić: Ne reagirate kad netko tko nije HDZ ne može dobiti posao

U jednom trenutku je Benčić poručila Kapulici da HDZ promiče dvostruke standarde jer, kako kaže, nisu reagirali kad netko tko nije HDZ ne može dobiti posao. 

"Osim što se ne znaju definicije govora mržnje i diskriminacije, ovdje se ne zna ni definicija javnog govora. Kad govorimo o dvostrukim standardima, cijelu Hrvatsku premijer diže na noge zato što je HDZ-u netko rekao da nije dobrodošao u neki kafić. Ali, nije se reagiralo da netko tko nije HDZ ne može dobiti posao, da ne može postati direktor neke javne firme, da ne može koristiti neke od osnovnih javnih usluga zato što je netko tko je HDZ to iskoristio prije njega. 

Na ovoj televiziji smo imali eklatantne primjere govora mržnje koje se zovu povijesni revizionizam i negiranje Holokausta. Europski sud kaže da to ne spada u slobodu izražavanja nego upravo u govor mržnje. Je li HDZ tad reagirao? Nije. Idemo dalje. Imali smo napad na nekog učenika u Vukovaru srpske nacionalnosti. Reakcija je bila - ne, to nije bila mržnja, nego običan sukob tinejdžera. Premijer se tada nije bavio tim stvarima, ali kad se radi o njemu, on onda traži mobilizaciju čitave medijske i političke scene da bi se njega zaštitilo. 

U trenucima kad imate krizu, govoriti o tome da ste vi, koji ste na vlasti ovdje 30 godina, diskriminirani. Kako vam nije neugodno govoriti o tome? Je l' vas nije strah kako sad netko tko vas gleda, tko je ostao bez posla, kome je dijete otišlo u Irsku jer je posao dobio netko iz HDZ-a, kako da on ovo gleda, o čemu može razmišljati? Ja mislim da je to zaista deplasirano. Ako je ovo govor mržnje, onda je ovo što vi radite u HDZ-u je govor prijezira", poručila je Benčić Kapulici.

Kapulica: Nisu svi HDZ-ovci

Kapulica je odgovorio.

"O čemu vi pričate? Malo više realnosti, a malo manje pamfletističnog istupa - ne bi vam škodilo. HGK je jedna prezrena i do kraja uhljebnička organizacija koja služi samo za leno HDZ-ovcima? HGK ima samo pet predstavnika u inozemstvu. Od tih pet, samo je jedan član HDZ-a.

Prestanite uopćavati neke stvari.

Imamo slučaj seksualnog uznemiravanja na dramskog akademiji. Je li ona leglo spolnog uznemiravanja i jesu li onda svi koji tamo rade seksualni predatori? Ne možete tako govoriti. Na dramskoj akademiji radi otprilike 103 ljudi, od toga određen broj HDZ-ovaca", rekao je Kapulica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.