Horvatinčić gradi hotele na poljoprivrednom zemljištu na Krku?

KONTROVERZNI poduzetnik Tomo Horvatinčić prije nekoliko dana je priznao kako razmišlja o projektu izgradnje 150 malih hotela na otoku Krku, a da misli ozbiljno, dokazuje i kupnja više od milijun četvornih metara poljoprivrednog zemljišta između mjesta Pinezići i trajektne luke Valbiska.

Tu zemlju je za Horvatinčića počela prije nekoliko godina kupovati tvrtka kći Hoto grupacije Santa Marina te je u tu svrhu već potrošeno više desetaka milijuna kuna. Horvatinčić kupuje zemlju za gradnju hotela iako je ona i prema odredbama Županijskog, a i Prostornog plana Grada Krka, izvan obuhvata zona na kojima je moguća bilo kakva gradnja, piše Novi list.

Konkretni razgovori o prenamjeni počet će za godinu dana

Tim projektom na zemljištu na kojem gradnja nije moguća, Hoto Grupa se hvali i na svojim internetskim stranicama. Na njima piše kako će smještajni kapacitet podijeliti na pet dijelova. "Glavni hotel s oko 580 soba, rezidencijalni dio s depandansama s oko 150 smještajnih jedinica, više malih hotela s oko 160 smještajnih jedinica, sportski hotel sa 100 smještajnih jedinica, sportskom dvoranom i rekreativnim prostorima te golf hotel sa stotinjak soba, namijenjen korisnicima obližnjega golf terena s dodatnim sadržajima", piše na stranicama Hoto Grupe.

Očito Horvatinčić računa da će Grad Krk prenamijeniti to zemljište u turističko, jer je teško povjerovati da je toliki novac potrošio samo na poljoprivredno zemljište na kojemu neće moći graditi. "Horvatinčićev plan podrazumijeva otvaranje nove zone, najprije u Županijskom, a potom i u gradskom Prostornom planu. Na račun tamo 'otvorenih' kvadrata trebalo bi 'zatvoriti' neke druge u već postojećim zonama u kojima se dosad nisu ostvarili projekti. Dođe li u međuvremenu do realizacije planova u nekoj od postojećih zona, mislim da bi i plan Hoto Grupe mogao postati upitan", kazao je gradonačelnik Krka Dario Vasilić te dodao kako bi prvi konkretni razgovori o Horvatinčićevoj zoni mogli početi za godinu dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.