Hrvatsko oružje pronađeno kod pripadnika talijanskih Crvenih brigada u nastajanju

KOD UHIĆENIH pripadnika novih ljevičarskih talijanskih Crvenih brigada u nastajanju pronađeno je oružje hrvatske izrade, objavila je talijanska policija.

U toj je akciji uhićen 57-godišnji Luigi Fallico koji je bivši član Crvenih brigada iz 70-ih i 80-ih godina, a optužen je da je pokušavao obnoviti grupu. Njega je policija stavila iza rešetaka u četvrtak nakon dvogodišnjeg praćenja kretanja. Talijanski plavci tvrde kako Fallico nikada nije bio vođa te ljevičarske grupe koja je na svome vrhuncu brojala nekoliko stotina boraca, piše ANSA.

Htjeli napasti predsjednike osam narazvijenijih država svijeta

Navodno je pripremao napad na skup predsjednika država G8 koji se sljedeći mjesec treba održati u Italiji. Uhićeno je i četvero ljevičara iz Genove i Rima te farmer na čijem je posjedu bilo skriveno oružje. Jedan od onih koji su završili u pritvoru je i borac za nezavisnost Sardinije.

Svih šestero osumnjičeni su za pripremanje bombaškog napada u bivšoj NATO bazi na Sardiniji tijekom G8 summita koji se trebao održati od 8. do 10. srpnja ove godine. Skup je premješten u glavni grad regije Abruzzo L'Aquilu kojeg je srušio niz razornih potresa u travnju ove godine. Među pronađenim oružjem na farmi bile su dvije automatske puške hrvatske izrade, dva pištolja, stotine pakiranja metaka te nekoliko bombi i detonatora.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.