Lesar odgovara Popijaču: Niste vi ništa prenijeli, nego rasprodajete suverenitet



"KVAKA je, zapravo, u strateškom slabljenju preostalog dijela financijskog suvereniteta Hrvatske; Croatia osiguranja. Sada je država smanjila svoje vlasništvo na opasnih 51,28 posto i za sve buduće strateške odluke morati će dobivati pristanak ostalih suvlasnika. Isto je i s Janafom. Udio države u Janafu je sada 67,85 posto.

> Popijač i Dalić odgovaraju Kukuriku koaliciji: Mi prenosimo, a vi prodajete dionice državnih tvrtki

> Milanović i Čačić: Janaf nije obiteljsko srebro, Vlada ga prodaje da zakrpa proračunsku rupu

To pak je rasprodaja preostalog energetskog suvereniteta", navodi se u priopćenju Laburista - Stranke rada u kojoj se komentira odluka Vlade na jučerašnjoj sjednici kada su  prenijeli na Umirovljenički fond 29 posto dionica Croatia osiguranja i 10,66 posto dionica Janafa.

Pa normalno da će se prodati

Čelnik laburista Dragutin Lesar ističe kako "prenošenje", zapravo, znači rasprodaju dionica.


"Umirovljenički fond tim dionicama 'ojačava svoj financijski potencijal kao što to kaže ministar Đuro Popijač - i Umirovljenički fond će biti u mogućnosti na financijskom tržištu pronaći sredstva za isplatu rate duga za 141.000 umirovljenika. Kako će Fond pronaći sredstva? Prodajom tih dionica ili, što je manje vjerojatno, zaduživanjem, kreditom, zalogom... Najtočnije; rasprodajom", ističe Lesar dodajući kako će još jedna isplata duga ili još jedno kupovanje glasača HDZ-a značit gubitak i CO-a i Janafa, te, naravno, svih ostalih strateških poduzeća u vlasništvu države.

Ina im nije bila opomena

"INA očito nije bila dovoljno velika opomena i pouka", smatra Lesar dodajući da s obzirom na sva dosadašnja iskustva, sa zebnjom treba očekivati što će uslijediti nakon ove na oko socijalne rasprodaje CO-a i Janafa.

"Neće li za nekoliko mjeseci i iza ove za hrvatske interese pogubne transakcije iskočiti neki svima nama poznati, 'logični" i "prirodni' partner ove Vlade i HDZ-a?", pita se na kraju Lesar u priopćenju Stranke rada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.