Miloševićeve pristaše obilježavaju treću godišnjicu njegove smrti

U ĆELIJI zatvora u Scheveningenu prije tri godine umro je Slobodan Milošević, bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije koji nikada nije pravomoćno osuđen zbog svoje uloge u ratnim sukobima na području bivše SFRJ tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Na godišnjicu Miloševićeve smrti u dvorištu njegove obiteljske kuće u Požarevcu okupit će se njegove pristaše kao i članovi Socijalistička partija Srbije (SPS) kojom je rukovodio sve do uhićenja i transfera u Haag u ljeto 2001. godine.

Milošević je pokopan u dvorištu svoje kuće. Predsjednik požarevačkog ogranka SPS-a Miomir Ilić rekao je da se očekuje dolazak oko 15 autobusa s pristašama Slobodana Miloševića, javlja B92.

Njegov grob posjetit će delegacija s visokim dužnosnicima SPS-a, a najavljeni su i dolasci pojedinih ministara u Vladi Srbije. Očekuje se dolazak Branka Ružića, Milutina Mrkonjića, Žarka Obradovića, Petra Škundrića i Uroša Šuvakovića iz udruženja "Sloboda".

Slobodan Milošević je umro od srčanog udara u svojoj ćeliji u Scheveningenu gdje je bio pritvoren tijekom suđenja za ratne i zločine protiv čovječnosti na Kosovu i u Hrvatskoj te za ratne zločine i genocid u Bosni i Hercegovini.

R.I.
Foto: AFP (Arhiva)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.