Mjesecima traje potraga za mališanom (2) iz Francuske. Policija istražuje novi trag

Foto: Profimedia

Francuska policija već mjesecima bezuspješno traži dvogodišnjeg dječaka Émilea. Podsjetimo, mediji u cijeloj Europi su pisali o nestanku dječaka Émilea koji je nestao 8. srpnja 2023. u planinskom selu Le Vernet.

Dječak je bio na odmoru s bakom i djedom. Igrao se u vrtu, a baka i djed su ga na trenutak izgubili iz vida. Kasnije je dvoje svjedoka reklo kako su vidjeli dječaka da trči niz ulicu. Od tada ga nitko nije vidio. Policija je koristila pse tragače u potrazi, tražili su ga helikopterima, dronovima i termovizijskim kamerama. Što se dogodilo s dječakom, ni danas nije jasno, piše Fenix Magazin.

Francuski mediji pišu kako policija istražuje vozača kamiona koji je u vrijeme nestanka prošao kroz mjesto, u blizini sela u kojem je dječak nestao. Analiziraju se podaci i snimke s naplatnih kućica i odmorišta na autocesti, a intenzivno se pretražuju i telekomunikacijski podaci, doznaje se iz policije.

Slična se situacija dogodila i s 15-godišnjom Linom, koja je nestala 23. rujna prošle godine kada je htjela posjetiti svog dečka u Strasbourgu. Otišla je do željezničke postaje u Saint-Blaise-la-Roche, ali nikada nije stigla u Strasbourg. Bilo je mnogo teorija o njezinom nestanku, ali rezultata nema. Linina majka u nekoliko je navrata za medije demantirala da je njezina kći otišla svojevoljno.

Postoji li veza?

Istražitelji u Marseilleu i Strasbourgu sada su se umrežili i ispituju postoji li veza između dva slučaja, izvijestila je francuska privatna televizija BFM TV. Između ostalog, evaluirani su i telekomunikacijski podaci.

"Međutim, moramo biti vrlo oprezni. Vozač kamiona koji je vozio kroz Digne u blizini mjesta gdje je dječak nestao u srpnju mogao bi se voziti kroz Strasbourg kamo je u rujnu krenula tinejdžerica, a da nema nikakve veze s nestankom", citirala je TV postaja pravosudni izvor. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.