Narkomanska ljubav: Želita Tomić otkucala i momka samo da ne ode u zatvor zbog heroina!

VEDRAN BIUK, 52-godišnji vojni umirovljenik iz Splita, morao je danas do suda zbog optužbe iz 1999. godine za dilanje heroina na Pujankama, ali i nove optužnice, stare tek dvije godine, za prodaju i davanje heroina svojoj tadašnjoj curi Želiti Tomić i njezinoj sestri Ivani Belić. 

Mila, ljubim te i grlim, evo ti heroin

Biuka terete da je od srpnja do listopada 2006. godine Želiti i sestri isporučio 50 grama heroina. Želita je sve potanko ispričala policiji, kao što je bila detaljna i u slučaju Cvik, sve iz straha da sama ne završi iza rešetaka zbog droge.

Želita i 30 godina stariji Vedran upoznali su se u Splitu. Ljubav je brzo planula. Želita je po heroin isprva dolazila s Korčule, društvo joj je pravio Slavko Vlačić, jedan od Cvikovih ljudi, koji je 2007. godine skončao od predoziranja iste večeri kada je pušten iz pritvora.

Neko vrijeme Želita je i živjela kod Vedrana u staroj kući u Varošu, a onda joj je on heroin slao na otok autobusom ili katamaranom. Policija ju je iznenadila kad je dočekala omotnicu na kojoj je Vedro napisao: "Mila, ljubim te i grlim. Pazi slike, ne savijaj".

Biuk ima mirovinu od 8.600 kuna?!

Biuk joj je naime poslao fotografije oružja, jer mu se Želita povjerila da je u strahu od nekih ljudi. Tad su je uhitili, no brzo je puštena nakon što je otkucala Vedru, koji je bio nedostupan policiji godinu dana.

Inače, danas je sve iznenadio u sudnici kad je kazao da mu mirovina iznosi 8.600 kuna?! Odakle mu toliko novaca nije jasno ni sutkinji Ivoni Rupić, koja misterij kani razriješiti tijekom suđenja.

Iskaz Petre Gugić pročitan, Želitu Tomić hoće vidjeti u sudnici

Danas je pročitan iskaz još jednog Uskokovog aduta iz predmeta Cvik. Petra Gugić, bivša djevojka Jakše Cvitanovića i aktualna supruga njegovog glavnog rivala, također uhićenog zbog dilanja Damira Rašidagića, podsjetila je kako joj je Želita dok su se vozile autobusom u Korčulu pričala o svom novom momku Vedranu.

Sutkinja Rupić će na inzistiranje obrane na raspravu pozvati Želitu, koju uskoro očekuju i na suđenju korčulanskoj narko hobotnici.

O bivšem momku je govorila o superlativima. "Vedran je slao dobar heroin, puno bolji nego što je bio na Korčuli. Svaki dan sam trošila do 4 grama", kazala je Želita. Biuk se brani da to nije bila njegova droga, već da je Želiti natrag poslao njezinu pošiljku. Uvalila ga je, kaže, jer ju je ostavio!

Kakav li će biti ponovni susret u sudnici? Želita je na suđenju trojici na Korčuli za njenu otmicu, Biuka optužila da joj je na splitskoj ribarnici prislonio pištolj. To djelo nije predmet postupka  sutkinje Rupić, o tome ona nema saznanja.

Suđenje za otmicu završilo se zasad oslobađajućom presudom jer je Želita bila vrlo nekonzistentna u svojim iskazima. Nije se mogla sjetiti ni je li oteta u rujnu ili listopadu 2006. godine. Upravo, kad je njena veza s Biukom bila u punom cvatu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.