Novo priznanje: Forbes uvrstio mladog solinskog izumitelja na svoju listu

Foto: Hina

IVAN MRVOŠ, mladi poduzetnik iz Solina i izumitelj prve pametne klupe u Europi, nalazi se na Forbesovoj listi 30 Under 30 u kategoriji Manufacturing & Industry za 2019. godinu u Europi. Kako je napisao na svom Facebooku, najmlađi je na gotovo svim listama i jedini iz Hrvatske. 

"Ako je još netko na listi - moje isprike", dodaje. 

"Apsolutno ogromno priznanje, ne samo za moj rad, nego i za rad cijelog tima u Include. Svaka čast ekipa.

A godina je i onako počela dobro, sa 1,1M kn vrijednosti prodanih proizvoda samo u siječnju", napisao je Mrvoš.

Šest modela pametnih klupa

Njegova tvrtka Include je, kaže, najbrže rastuća kompanija srednje Europe u kategoriji Rising Stars programa Deloitte Technology Fast 50.

"Mi smo prva hrvatska kompanija koja je dobila u ovoj kategoriji, s rastom od 1950% u zadnje tri godine poslovnih operacija.

Include, hrvatska tvrtka koja je u svega tri godine postala kreator vizure trgova, ulica i parkova, višemilijunskim ulaganjima u razvoj novih tehnologija uspješno je plasirala čak šest modela pametnih klupa Steora na globalna tržišta", rekao nam je Mrvoš.

Osim punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, danas klupe Steora omogućuju i nadzor javnih površina putem naprednih kamera ili digitalno oglašavanje putem LCD ekrana uz korištenje tehnologije prepoznavanja prolaznika, čime se reklamna kampanja može usmjeriti ciljanim korisnicima.

U svega tri godine tvrtka je, navodi, uspješno instalirala više od 900 pametnih klupa na 40 globalnih tržišta u više od 250 gradova.

Mrvoš je prošle godine nominiran za jednu od najpoznatijih nagrada na svijetu jednog od najpoznatijih sveučilišta na svijetu - MIT-a.

Također, u 2017. tvrtka Include odabrana je među 50 najboljih inovatora u Europi, a tom je prilikom Ivan Mrvoš prezentirao tvrtku u Europskom parlamentu u Bruxellesu za vrijeme trajanja Europskog summita za inovacije.

Novi izum

Nedavno je javnosti na sajmu Smart City u Barceloni predstavio novi proizvod - Monnu.

"Monna je dizajnirana kao tehnološko rješenje namijenjeno urbanim i ruralnim sredinama na lokacijama bez električne energije. Uz funkcije punjenja uređaja, Wi-Fi sustava i noćne rasvjete, Monna uz posebno dizajnirane solarne panele omogućuje punjenje električnih bicikala te kompresor i alat namijenjen za popravak bicikala. Ima ugrađene senzore za prikupljanje i analizu podataka putem Dashboarda o broju bicikala, operativnosti različitih komponenti i atmosferskim uvjetima (temperatura, vlažnost i sl.).

Monna predstavlja inovaciju na Smart City tržištu kombinirajući urbani namještaj, Internet of Things (IoT) i solarnu energiju za nastanak novog GreenTech rješenja. Prve pozitivne reakcije i izrazito veliki interes posjetitelja Smart City sajma u Barceloni pokazuju da će ovaj proizvod sigurno pronaći svoje kupce i korisnike na globalnim tržištima", rekao nam je Ivan Mrvoš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.