Ogromna racija u Njemačkoj, više od 800 policajaca upalo u 60 zgrada i domova

Foto: EPA

VIŠE od 800 policajaca danas je upalo u 60 zgrada i domova u pet saveznih država. Ova golema koordinirana racija provedena je u sklopu istrage koja se bavi švercom stranaca koji rade u njemačkoj industriji pakiranja mesa, javlja Politico.

Racije su, objavila je policija, bile fokusirane na "strukturu izgrađenu od više agencija za privremeno zapošljavanje". Smatra se da je na taj način u Njemačku u posljednjih šest mjeseci prošvercano najmanje 82 ljudi.

U policijskom priopćenju navodi se kako je otkriveno više od 20 osoba koje se sumnjiči za ilegalan rad uz pomoć krivotvorenih dokumenata, pri čemu su se neki lažno predstavljali kao studenti.

Policija: Strane radnike se okrutno iskorištava

Policijska načelnica Romy Töwe rekla je kako je korištenje krivotvorenih dokumenata "općerašireno" u središnjoj Njemačkoj, pri čemu su strani radnici bili "okrutno iskorištavani".

"Federalna policija i sudske vlasti Saske poduzimaju odlučne mjere protiv toga", dodala je Töwe.

U središtu istrage je 10 osumnjičenih u dobi između 41 i 56 godina. Radi se o Poljacima, Nijemcima i Ukrajincima, objavila je policija.

Uvjeti u njemačkoj mesnoj industriji došli su u fokus javnosti u lipnju, kad je otkriveno da je u jednom takvom pogonu u Güterslohu koronavirusom zaraženo više od 1500 radnika, što je pak za posljedicu imalo lockdown na lokalnoj razini. 

Zbog toga će 1. siječnja sljedeće godine na snagu stupiti novi zakon koji strože regulira sigurnosne i zdravstvene uvjete u industriji prerade i pakiranja mesa, navodi Politico.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.