Ovo je osumnjičeni za ubojstva u Hercegovini. Ranije u obračunu koristio bombu

Foto: Klix.ba

NAPADAČ koji je sinoć u mjestu Gorica kod Gruda ubio dvije i teško ranio još dvije osobe navodno je Jozo Jasak, koji je od ranije poznat policiji, piše Klix.ba.

On je, kako prenosi Hercegovinainfo, iz istog mjesta (Gorica-Sovići kod Gruda) kao i žrtve, a prije 20-ak godina je u jednom obračunu koristio bombu.

Podsjetimo, u sinoćnjem pokolju ubijeni su Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudske kompanije Vebuscha, i 34-godišnji Mate Grizelj. Bušić je bio jedan od osnivača HDZ-a 1990. i bivši zastupnik u Skupštini ZHK te šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba.

Nakon svađe pucao iz kalašnjikova

Dvostruko ubojstvo dogodilo se sinoć oko 2 sata iza ponoći nakon kratke svađe u lokalu povodom proslave sv. Stjepana. Jasak je, kako kažu svjedoci, nakon verbalnog obračuna otišao iz objekta te se vratio s kalašnjikovom.

Ispalio je rafal u pravcu gostiju lokala. Jednom od ranjenih je amputirana noga u KBC-u Mostar. Jasak je ubrzo nakon ubojstva uhićen.

Prema neslužbenim informacijama, svi koji su sinoć bili u kafiću su susjedi i prijatelji, a zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za svađu, za sada nije poznato.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.