POVIJESNI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Ovo su kirurzi koji su napravili čudo: Uspješno su razdvojili sijamske blizanke

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

OSAM kirurga danas se obratilo javnosti. Mnogi ih nazivaju herojima. A oni, skromni, ističu, zajedništvo i zahvaljuju jedni drugima na pomoći tijekom 14-satne operacije razdvajanja sijamskih blizanki koja je izvedena na zagrebačkom Rebru jedne subote prije dva mjeseca. Djevojčice su dobro i izvan su životne opasnosti.

Ukupno 23 liječnika i medicinskih sestara sudjelovalo je u zahvatu. Što je danas reklo osam kirurga, možete pogledati u priloženom videu:

Medijima su se danas obratili prof. dr. sc. Tomislav Luetić, doc. dr. sc. Ruža Grizelj, prof. dr. sc. Slobodan Mihaljević, prof. dr. sc. Anko Antabak, dr. Dražen Belina, prim. dr. sc. Sanja Konosić,
doc. dr. sc. Krešimir Bulić te dr. Danko Mikulić. Osim njih, medijima su se obratili ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić koji je istaknuo kako je ovo druga takva operacija u svijetu te prva uspješno izvedena i  prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor koji je kirurge nazvao "frontmenima".

Njih osam odradilo je najveći dio posla, a svi poručuju kako bi se opet odazvali pozivu te da su sretni što su bebe dobro. Mihaljević kaže kako se takvoj operaciji prisustvuje jednom u karijeri, a Mikulić ističe da će ovo ostati zapisano u povijesti hrvatske medicine. Svi liječnici, osim Mikulića, su sa zagrebačkog Rebra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.