PREDSJEDNIČKI IZBORI

Pitali smo američko veleposlanstvo što kažu na podršku teroristice Kolindi

Screenshot: Kolinda TV

HDZ i kampanja Kolinde Grabar-Kitarović jučer su se pohvalili da Julienne Bušić podržava aktualnu predsjednicu u njenim naporima za reizbor.

“Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!” stoji u opisu snimke objavljene na HDZ-ovom Facebook profilu.

Na snimci Julienne Bušić drži dva prsta u zraku. "Dam dva prsta za Kolindu", govori Bušić, a onda nešto slično ponovi i na engleskom. "Viktorija, pobjeda", kaže se na kraju snimke.

Julienne Bušić je supruga pokojnog Zvonka Bušića, hrvatskog nacionalista koji je u SAD-u osuđen na doživotni zatvor zbog otmice putničkog aviona i postavljanja bombe koja je usmrtila njujorškog policajca Briana Murraya. Julienne Bušić je također osuđena na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u toj operaciji, koju su američki mediji opisali kao terorizam.

Američko veleposlanstvo bez komentara "u ovom trenutku"

Index je stoga poslao upit američkom veleposlanstvu o tome kako komentiraju činjenicu da se HDZ i Kolinda hvale podrškom Julienne Bušić.

“Iz poštovanja prema hrvatskim predsjedničkim izborima, Američko veleposlanstvo odbija to komentirati u ovom trenutku”, odgovorili su nam iz veleposlanstva.

S obzirom na šturi odgovor Amerikanaca, može se zaključiti da će doći trenutak kada će veleposlanstvo biti spremno komentirati činjenicu da se Kolinda u kampanji kiti podrškom osobe osuđene, između ostaloga, za sudjelovanje u pogibiji jednog američkog policajca.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.