Pogledajte kako su Amerikanci zaplijenili 20 tona hašiša i uhitili 11 Crnogoraca

Screenshot, video: YouTube/La Repubblica

PROŠLOGA tjedna u zajedničkoj operaciji crnogorske policije i Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) obavljena je jedna od najvećih zapljena droge ikada u Europi. 

Policija je zaustavila brod s 20 tona hašiša, čija vrijednost na ilegalnom tržištu iznosi 65 milijuna eura, objavio je u srijedu visoki dužnosnik crnogorske policije Enis Baković

Sada se pojavila i snimka policijske operacije koja se odigrala u Sredozemnom moru, uz jug Italije, gdje je brod Remus koji je prevozio drogu presrela talijanska policija, u suradnji s američkom agencijom DEA i crnogorskim policajcima. Brod Remus koji je plovio pod panamskom zastavom usmjeren je prema Italiji i 2. kolovoza je uplovio u luku u Palermu, prenosi Martime Bulletin.

Martime Bulletin piše kako se službena policijska verzija kretanja broda razlikuje od onoga što se može otkriti po podacima AIS-a, Automatskog identifikacijskog sustava, kojim se satelitski prati kretanje svakog broda. Činjenica je da je brod proveo nekoliko sati u marokanskim vodama, piše Bulletin, zaključujući kako su AIS podaci broda vjerojatno krivotvoreni.

Talijanski mediji jučer su potvrdili da je brod zaustavljen u međunarodnim vodama te da je 11 uhićenih crnogorskih državljana završilo u zatvoru u Italiji. Policija smatra da je riječ o članovima jedne od kotorskih kriminalnih skupina, prenose crnogorski mediji.

Brod, čiju je posadu činilo i 11 crnogorskih državljana, isplovio je iz male crnogorske luke Zelenika kod Herceg Novog i uputio se prema Maroku, gdje je, kako se pretpostavlja, ukrcao drogu. Na povratku je crnogorska policija, u suradnji s američkom agencijom DEA-om, pratila brod, a kada im se pridružila talijanska policija, plovilo s 20 tona hašiša zaustavljeno je u međunarodnim vodama. 

Uhićeno je 11 crnogorskih državljana, a policija je ocijenila da se radi o članovima jedne od kotorskih kriminalnih skupina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.