Poljaci kod granice s Rusijom pronašli tri misteriozna balona s natpisima na ćirilici

Ilustracija: EPA

Poljski mediji izvijestili su da su na sjeveroistoku zemlje pronađena tri neidentificirana objekta koja izgledaju kao meteorološki baloni, a neki od njih imali su ćirilične natpise. Predmeti su pronađeni u regiji Mazurska jezera, nedaleko od granice s ruskom eksklavom Kalinjingrad.

Privatni radio RMF FM rekao je da nijedan od balona nije imao nikakve posebne uređaje pričvršćene na sebe. Emilia Plawska iz lokalne policije u gradu Szczytno priopćila je medijima kako je vojska obaviještena i da će pregledati objekte, prenosi Associated Press.

Poljska podržava Ukrajinu

Ministar obrane Wladyslaw Kosiniak-Kamysz izjavio je kako se čini da su predmeti meteorološki baloni i dodao da se to pitanje tretira kao "civilno", a ne vojno. Najavio je da će se o incidentima raspravljati na sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost i obranu sljedeći tjedan.

Glasnogovornik regionalne policije Rafal Jackowski rekao je da je bilo mnogo incidenata s vremenskim balonima u tom području. Inače, Poljska podržava susjednu Ukrajinu u obrani od ruske invazije i optužuje Moskvu za vođenje hibridnog rata protiv Poljske.