Procurili novi detalji napada na muža Nancy Pelosi. Napadač je imao plastične vezice

Foto: EPA

MUŠKARAC koji je napao Paula Pelosija, supruga predsjednice Zastupničkog doma Nancy Pelosi, čekićem u njihovoj kući u San Franciscu imao je sa sobom torbu u kojoj je, između ostalog, bilo više plastičnih vezica, otkriva ekskluzivno CNN. Osim vezica, osumnjičeni je imao i ljepljivu traku, navodi CNN-ov izvor iz policije.

David DePape (42) suočava se s optužbama za pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, zlostavljanje starijih osoba, provalu i druga kaznena djela u vezi s napadom koji se dogodio u petak ujutro, rekao je šef policije San Francisca William Scott. 

Čekić koji je DePape koristio za napad na Paula Pelosija donio je sam, navodi izvor iz policije. Navodno DePape kod sebe nije imao nikakvo drugo oružje. Kad je upao u kuću para Pelosi, otišao je na kat u spavaću sobu u kojoj je Paul spavao, kazao je glasnogovornik Ureda okružnog tužitelja San Francisca Randy Quezadi. On dodaje da se DePape i Pelosi nisu poznavali prije napada. 

Novi detalji dodatno pojašnjavaju napad, u kojem je DePape također pokušao vezati Paula Pelosija, rekla su dva izvora za CNN. Iako policija još nije utvrdila motiv, vjeruje se da je DePape namjerno ušao u kuću kroz stražnja vrata. Zasad nije utvrđeno je li zaobišao sigurnosne mjere. 

Paul Pelosi uspio je nazvati 911 na početku napada, rekao je izvor iz policije i drugi izvor upoznat s događajem. Uspio je održati liniju otvorenom i dispečer je mogao čuti razgovor u pozadini, govoreći potajno, ali jasno dajući do znanja da mu je potrebna pomoć, navodi taj izvor.

Policija uhvatila napadača kako čekićem udara Pelosija

Policija San Francisca ušla je u kuću oko 2:27 ujutro po lokalnom vremenu u petak i zatekla Pelosi kako se s DePapeom bori oko čekića, rekao je šef policije. Policajci su vidjeli kako DePape "nasilno napada Pelosi čekićem prije nego što su ga srušili na tlo i uhitili".

"Policajci su, dok su još bili izvan kućnog praga, obojici muškaraca naredili da bace čekić. DePape je prvi došao do čekića i napao Pelosija njime", rekao je Scott na konferenciji za novinare u petak. "Policajci su odmah ušli, dohvatili osumnjičenika, razoružali ga, oduzeli mu čekić i priveli DePapea."

Očekuje se da će DePape biti optužen za više kaznenih djela u ponedjeljak i izveden pred sud u utorak, navodi okružna tužiteljica San Francisca Brooke Jenkins. Pelosi je nakon napada prebačen u bolnicu gdje je podvrgnut hitnoj operaciji zbog frakture lubanje i ozbiljnih ozljeda ruke i šake. Operacija je prošla uspješno, rekao je Drew Hammill, glasnogovornik Nancy Pelosi. Očekuje se da će se njen muž potpuno oporaviti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.