Puno priče, ništa posla: Tim`s team je na vlasti mjesec dana, niže afere, a još nije potpun

Foto: FAH

SUTRA se navršava mjesec dana Vlade Tihomira Oreškovića, koja i dalje nije kompletna jer nedostaje ministar branitelja. Održane su 4 sjednice, a zakonska rješenja bila su tek tehnička. Glavna preokupacija je izrada proračuna.

Stoga su iz oporbe najavili da će početi predlagati zakone kad već iz vlade ne izlazi ništa osim afera.

Afera za aferom

Tako je ministar branitelja Mijo Crnoja, koji je najavljivao registar izdajnika, morao odstupiti jer je Index razotkrio kako je prijavljen u baraci na području Samobora u kojoj ne živi, a namjenski kredit nije utrošio na izgradnju kuće za koju je besplatno dobio zemljište te je tvrdio da s novcem može i na put oko svijeta ako hoće.

"To su samo insinuacije kojima se želi diskreditirati branitelje, Ministarstvo branitelja, Domoljubna koalicija i Most", odgovarao je na prozivke Crnoja.

Mostov Tomislav Panenić bio je prozivan zbog afere stiropor. Ministar znanosti Predrag Šustar dovodio je u pitanje evoluciju i zgrozio znanstvenike. Sumnje u koketiranje s ustaštvom drmale su fotelju ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a smjena se tražila i zbog ukidanja povjerenstva i financiranja neprofitnih medija.

"Nikada nisam bio apologet bilo kojega zločinačkog režima", rekao je Hasanbegović.

Od reforma ni R

Ni kadroviranje još nije dovršeno, imenovana je tek jedna zamjenica ministra - Ana Lederer, dok je 50-ak novoimenovanih pomoćnika. Da unatoč tome sustav izvanredno funkcionira, tvrdi ministar graditeljstva Lovro Kuščević.

"Svaki dan donosimo desetke odluka, rješavamo stotine pitanja, problema, ova vlada, moje ministarstvo izvanredno funkcionira", rekao je Kuščević.

Konkretne odluke nisu još vidljive, a od najavljivanih reformi nema ništa. Pojačalo je to kritike da vlada ništa ne radi pa je građane na posljednjoj sjednici vlade umirivao premijer Tihomir Orešković. Glavna preokupacija vladi je sastavljanje proračuna koji će biti usvojen 10. ožujka, rekao je.

"Obećali smo građanima reforme i to očekuju od nas. Tu smo puno vremena uložili, imamo još neke stvari koje trebamo pokrenuti, ali idemo u pravom smjeru", rekao je Orešković.

Dodajmo i da istječe rok za dostavu imovinskih kartica, a po imovini se ističe 39-godišnji ministar financija Zdravko Marić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.