Roditelji Ivane Hodak u ponedjeljak će se na sudu suočiti s Mladenom Šlogarom

ZAGREBAČKI odvjetnik Zvonimir Hodak i njegova supruga, bivša ministrica Ljerka Mintas Hodak, u ponedjeljak bi na Županijskom sudu u Zagrebu trebali dati svoj iskaz o ubojstvu njihove kćeri Ivane koje se dogodilo 6. listopada prošle godine. Isprva je bilo predviđeno da Hodakovi iskaz daju na godišnjicu Ivanine smrti, ali oni su to odbili pa je njihovo svjedočenje odgođeno za 26. listopada.

Iskaz Ivaninih roditelja mogao bi biti vrlo bitan u suđenju Mladenu Šlogaru Žili, koji je optužen za njeno ubojstvo. Hodakovi, naime, nisu uvjereni da je policija uhvatila pravog ubojicu njihove kćeri, iako od nadležnih organa redovito stižu poruka kako nema nikakve sumnje da je Šlogar ubio Ivanu Hodak.

Podsjećamo, radi se o ubojstvu zbog kojeg je Ivo Sanader mijenjao ministre, zbog kojeg se najavljivao rat kriminalnom podzemlju, a na kraju je zbog njega uhićen beskućnik čiji je motiv navodno osveta zbog događaja otprije 14 godina! Da u Šlogarovoj priči nešto "smrti" vidi se i iz njegovog iskaza koji je na mnogim mjestima proturječan, a osporilo ga je i balističko vještačenje. No, policija se poziva na Šlogarovo priznanje i materijalne dokaze poput čahura na kojima je otkriven njegov DNK.

Suđenje Šlogaru otpočelo je pravom farsom, nakon što se nije mogao odlučiti je li kriv ili nije, što je naljutilo i suca Turudića. Šlogar je na kraju, nakon kratke stanke i razgovora sa svojim odvjetnikom, rekao da se ne želi izjašnjavati o krivnji. Na posljednjoj su raspravi svjedočila tri policajca koji su uhitili Šlogara, kao i vlasnik sjenika u Zaprešiću u kojem je pronađen pištolj kojem je ubijena Ivana Hodak. I ta su svjedočenja bila proturječna pa je sudac Turudić zatražio rekonstrukciju u sjeniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.