Rovinjska policija u stanu muškarca pronašla hrpu oružja, pogledajte fotografije

Foto: PU istarska

ROVINJSKA policija provela je kriminalističko istraživanje zbog izazivanja požara na automobilu u Rovinju, nakon kojeg je u sklopu istrage kod osumnjičenika pronađena veća količina različitog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava.
 
Policija sumnjiči 32-godišnjeg muškaraca za izazivanje požara i ugrožavanje ljudskog života i 54-godišnjaka za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja te poticanje na počinjenje kaznenog djela, priopćili su iz PU istarske.
 
 
 
Nagovorio ga da zapali tuđi automobil
 
Starijeg muškarca se sumnjiči da je nagovorio i potaknuo 32-godišnjaka da 24. veljače u Ulici San Marko u Rovinju otvorenim plamenom izazove požar na automobilu koji je u vlasništvu 31-godišnjaka.
 
Policijski službenici obavili su pretragu automobila koji koristi osumnjičeni 32-godišnjak te su u njemu pronašli tri spremnika za gorivo, dalekozor za noćno gledanje, fotoaparat i masku za varenje. Osumnjičenik je priveden u policijsku postaj,u gdje je oštetio vrata prostorije za zadržavanje.
 
Policijski službenici obavili su i pretragu doma 54-godišnjaka, zajedno s djelatnicima Odjela protueksplozijske zaštite i psom za detekciju eksploziva, s obzirom na to da je postojala sumnja da muškarac posjeduje eksplozivne tvari i zabranjeno oružje.
 
 
 
Pronađen pravi arsenal oružja
 
Prilikom pretrage, policijski službenici pronašli su 20 ručnih bombi, upaljač ručne bombe s detonatorom i metalno tijelo ručne bombe s eksplozivnim metkom, MGV 176 strojnicu, spremnik i prigušivač za strojnicu, dvije bajunete, četiri elektronske sklopke s tajmerom, dva okvira za pištolj, čistilicu za pištolj, vježbovni satni upaljač, dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, oko sedam kilograma raznog eksploziva te 489 komada različitog streljiva.
 
 
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u srijedu je u pritvor PU istarske priveden 32-godišnjak, dok je 54-godišnjak priveden jučer.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.