Šef vatrogasaca o požaru u Zagorju: Gorio je nerazvrstani otpad, nema opasnosti

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U noći s ponedjeljka na utorak u krugu tvrtke Eko-Flor Plus u Mokricama kod Oroslavja zapalio se nerazvrstani otpad, ali je brzom intervencijom vatrogasaca požar ugašen i nije bilo opasnosti za lokalno stanovništvo, doznaje se od vatrogasaca.

Tvrtka Eko-Flor Plus bavi se skupljanjem komunalnog i neopasnog otpada, a zapalio se nerazvrstani otpad, rekao je zapovjednik postrojbe Dražen Sinković.

"Požar lokaliziran u 40 minuta"

Dodao je da se brzim uočavanjem požara i brzom dojavom te pravovremenom intervencijom vatrogasaca sve odvijalo brzo i da je spriječeno veće zadimljavanje.

 

Županijski operativni centar Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok dojavu o požaru primio je u 23:26 i vatrogasne su ekipe odmah upućene na dva kilometra udaljeno mjesto intervencije.

"Vatrogasci su stigli u rekordnom roku i već oko 23.30 počeli s gašenjem plamena kojeg su zatekli u razbuktaloj fazi, a u pomoć su stigli i vatrogasci iz DVD-a Oroslavje i DVD-a Zabok pa smo zajedničkim snagama, u 40 minuta do sat vremena, požar stavili pod kontrolu i lokalizirali ga", kazao je Sinković.

"Nije bilo veće opasnosti za građane, dim je išao u više slojeve, a ne uz tlo"

"Sve je sanirano u kratkom periodu i s mojeg stajališta nije bilo veće opasnosti za građane. Dim je išao u više slojeve, a ne uz tlo, tako da ne bi trebalo biti nikakvih problema i dim nije trebao naštetiti nikome", istaknuo je. Požar je gasilo 40-ak vatrogasaca s osam vozila, a manji dio vatrogasaca još je na terenu.

23.41 ⛔️ GORI EKO FLOR u Mokricama ⚠️

Objavljuje Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija u Ponedjeljak, 9. listopada 2023.

"Organizirali smo dežurstvo do jutarnjih sati da ne bi negdje ostao žar i da se ne bi ponovio požar", napomenuo je Sinković dodavši da ozlijeđenih nije bilo te da je, prema njegovoj procjeni, materijalna šteta zanemariva.

Uzrok požara bit će utvrđen nakon očevida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.